Entra en servei la nova Oficina Jove del Berguedà, a Berga

Els més de 5.000 joves del Berguedà ja disposen de l’Oficina Jove del Berguedà, un punt d’assessorament que agrupa els serveis que s’oferien en matèria de Joventut a l’Ajuntament de Berga i al Consell Comarcal. Ara, al nou local que s’ha inaugurat avui, s’oferirà assessorament personalitzat i especialitzat sobre orientació acadèmica (tramitació de beques, acreditació de competències professionals o itineraris formatius), laboral (inclòs el programa Garantia Juvenil), cerca d’habitatge, temes de salut i drogodependències, i informació sobre activitats d’educació en el lleure i associacionisme (com ara camps de treball, colònies, instal·lacions juvenils, o voluntariat).

La nova Oficina Jove del Berguedà està ubicada al carrer Pere III de Berga, número 5 baixos. Es tracta d’un espai integral, ben ubicat i accessible on hi treballen 6 professionals (tècnics i dinamitzadors), que garantiran que els joves puguin tenir al seu abast tota mena d’informació.

La directora general de Joventut, Marta Vilalta; el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font; l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, acompanyats de consellers comarcals, tècnics, i regidors i regidores de Joventut de la comarca han inaugurat aquest matí la nova Oficina Jove del Berguedà.

La voluntat és que la nova Oficina Jove augmenti el nombre de visites que es reben i les inquietuds i les necessitats dels joves. En aquest sentit, segons les dades que ha donat la directora general, Marta Vilalta, el 2015, més de 2.800 joves del Berguedà han fet ús dels serveis de joventut, amb més de 8.000 consultes. Ha dit que “això demostra que hi han necessitats a les quals cal donar resposta”, i amb la suma d’esforços, “no només sumem sinó que multipliquem i això serà beneficiós pels joves de la comarca. Fem un salt qualitatiu”.

David Font ha destacat la voluntat per convertir l’Oficina Jove del Berguedà en un espai de referència per a les persones joves i ha animat a utilitzar-ne els serveis i els recursos disponibles. També ha aplaudit l’aposta pel treball conjunt pel bé de la comarca: “no hi ha colors polítics sinó polítiques per les persones”.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, també ha aplaudit l’obertura de l’Oficina Jove del Berguedà, “un marc idoni perquè on els joves tenen al seu abast eines i se’ls dóna resposta a les seves necessitats”.

Habilitar el nou local, pel qual es paguen 550 euros de lloguer mensuals, ha tingut un cost d’uns 9.000 euros.

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia; i els dimarts, dimecres i dijous també de les 3 a les 6 de la tarda.

oficina jove 2

FOTOS: 1. Instal·lacions de l’Oficina Jove del Berguedà en la jornada inaugural. 2. L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós (esquerra), la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font / AUTOR: Oficina Jove del Berguedà