En marxa les obres a la variant del polígon de la Sala de Puig-reig, tancada per risc d’esllavissades

La variant del polígon de la Sala de Puig-reig es podrà reobrir al trànsit el proper mes de maig. Aquesta és la previsió de l’Ajuntament de Puig-reig després que finalment el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat hagi iniciat les obres d’adequació al vial d’1,2 quilòmetres que connecta la carretera C-16 (des de l’entrada nord de Puig-reig) amb la carretera de Casserres, i que porta al polígon industrial de la Sala. Un vial que està tallat pel risc de despreniments de pedres.

Es va tancar el juliol passat, quan va caure una pedra de grans dimensions al mig de la carretera i l’equip de govern de Puig-reig (ERC) va decidir impedir el pas de vehicles fins que s’hi fessin obres. “Era un perill”, ha dit l’alcalde, Josep Maria Altarriba, que ha comentat que a més “no va ser un fet puntual sinó un problema que s’arrossegava des del 2011 aproximadament”. Per això van demanar solucions urgents al Govern català. “Era una necessitat condicionar aquest vial”, ha assenyalat l’alcalde.

Després de mesos d’endarreriment, els treballs han començat aquest març. Durant aquests mesos, els vehicles estan fent una ruta alternativa passant pel mig del poble. Tenint en compte que és una variant utilitzada sobretot per a camions i vehicles de gran tonatge, genera certs problemes de mobilitat. En aquest sentit, a principis d’any, per causar menys enrenou i perills el consistori va prohibir aparcar en una de les bandes del c/ Pau Casals (Carretera de Casserres), i així deixar més espai pel pas de camions.

Les obres que s’estan fent a la variant del polígon de la Sala de Puig-reig consisteixen en sanejar el talús d’on es desprenen les pedres grans i posar-hi una xarxa més resistent de la que hi havia; també es clavaran les pedres grans susceptibles de caure; i es refarà l’escullera de pedra que aguanta el talús per sota.

Aquest vial no és l’únic del municipi amb risc de despreniments, i segons l’alcalde, un cop s’acabin aquests treballs d’adequació també s’actuarà en altres trams amb el mateix problema (no tan greus i sense haver arribat a l’extrem de tancar-los). És el cal del vial que passa a tocar de Cal Riera i Cal Vidal, i també de la rotonda de la sortida centre de Puig-reig, la del càmping.

FOTO: Variant del polígon de la Sala tallada / AUTORA: Anna Costa

 

X