[EXCLUSIVA] Montse Venturós no declararà davant del jutge pel cas de l’estelada

Segons ha pogut saber l’AquíBerguedà, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha decidit que no declararà aquest dimarts, 5 d’abril, davant del jutge de Berga. Venturós (CUP) té la decisió presa, és en ferm, i així ho ha fet saber al seu entorn més pròxim.

Venturós està citada aquest dimarts a les 11 h al jutjat d’instrucció número 1 de Berga com a investigada per un presumpte delicte electoral arran de la decisió que va prendre de no despenjar l’estelada, tal com li demanava la Junta Electoral, durant la celebració de les eleccions catalanes del 27 de setembre i de les espanyoles del 20 de desembre.

Per donar-li suport, entitats i organitzacions independentistes de Berga, com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), s’han citat davant del jutjat. Venturós té previst presentar-se a la porta del jutjat, però no hi entrarà i no prestarà declaració davant del jutge, fet que s’entendrà com un acte de desobediència.

En el rerefons de la decisió que ha pres l’alcaldessa, hi ha el fet que no vol personalitzar la decisió de mantenir l’estelada en la figura de l’alcaldessa, sinó que considera que mantenir-la hissada és una demostració sobirana de la voluntat del poble de Berga.

Seran a Berga diputats de la CUP i els presidents d’Òmnium i de l’ANC

Montse Venturós es presentarà a la porta del jutjat, on s’ha convocat una concentració. La CUP i altres entitats se n’han fet ressò via xarxes socials per aplegar el màxim nombre de persones possible en contra “d’aquesta acció de pressió per part de l’estat espanyol”. L’acompanyaran regidors i alcaldes de la CUP d’ajuntaments que han estat requerits per l’Audiència Nacional per haver aprovat la moció en suport a la declaració del 9-N; hi seran presents els diputats de la CUP, Benet Salellas, Albert Botran, i Joan Garriga; i també acompanyaran a l’alcaldessa de Berga els presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, entre d’altres.

El jutge haurà d’estudiar si hi ha prou motius per tirar endavant la investigació i avançar en el procediment judicial. Queda ara per determinar quines conseqüències legals pot tenir la decisió de l’alcaldessa de no declarar.

La decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga responia a la voluntat popular, un acord aprovat per Ple en data de 6 de desembre de 2012. Concretament es va aprovar la moció presentada per l’ANC de Berga en què el consistori berguedà s’adheria a la campanya Penja-la i no la despengis fins a la independència, consistent en col·locar banderes estelades als balcons i edificis de Berga, entre els quals al pal central de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Berga.

https://twitter.com/CUPBerga/status/716236589668691968

https://twitter.com/CUPBerga/status/716919779030921216

 

X