Veïns de La General de Berga reclamen vigilància nocturna per evitar ‘botellón’, sorolls i baralles

Els veïns del carrer Maixerí de Berga, de la Ronda Moreta, i d’una part del carrer Barcelona reivindiquen “poder descansar” les nits del divendres i del dissabte i evitar que els joves que surten de la sala La General es passin hores fent ‘botellón’, xerrant, cridant, i també barallant-se. “Patim tot el què comporta l’ambient nocturn cada cap de setmana, els divendres i els dissabtes a partir de les 2 de la matinada i fins passades les 6″, ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà un dels veïns afectats.

Una problemàtica que no és nova sinó que fa molts anys que la pateixen i per la qual demanen solucions. És un mal endèmic i que tot i les queixes reiterades dels veïns no s’ha resolt. “Al contrari, en els últims temps  ha anat a més”, asseguren. Amb l’anterior ajuntament de CiU no van aconseguir millores, “no van actuar”, diuen, i esperen que amb el govern de la CUP es posi fil a l’agulla per no allargar encara més anys aquesta problemàtica. De moment, l’Ajuntament de Berga ha convocat als veïns afectats a una reunió que es farà demà, dimarts, a 2/4 de 9 del vespre, en què també hi serà la Policia Local i responsables de la General.

La sala La General compleix la normativa del so, segons una prova que es va fer quan els veïns van fer arribar la queixa al Síndic de Greuges fa uns quatre anys. Però en canvi, no la compleixen els carrers a tocar de La General. I els veïns que hi viuen han d’aguantar cada cap de setmana tot el què comporta l’ambient nocturn, “que és molt soroll”, asseguren. Els impedeix dormir i descansar degudament, i s’agreuja en el cas de les famílies que tenen nens petits.

Les famílies afectades no es cansen de trucar cada divendres i dissabte a la Policia Local però fan cas omís, diuen: “en molts casos ni es presenten, i si ve alguna patrulla no actuen per fer marxar els grup de joves de la zona”. I és el que volen: seguretat i vigilància que impedeixi que els joves s’instal·lin durant hores al carrer, sense respectar el descans veïnal. Per això demanen que s’implanti el què ja funciona en ciutats com Barcelona on vigilants actuen a les sortides de les discoteques per evitar que el jovent que surt continuï la festa al carrer i causi molèsties al veïnat.

 

FOTO: Carrer Maixerí de Berga, on s’hi concentren grups de joves els divendres i dissabtes a la nit / GOOGLE Street View