L’escriptor de Berga Jordi Cussà, finalista del Premi Crexells per la novel·la ‘Formentera lady’

L’escriptor berguedà Jordi Cussà (Berga, 1961) -que per aquest Sant Jordi publica ‘El trobador Cuadeferro’ (Edicions de L’Albí)-, és un dels tres autors finalistes al Premi Crexells per una altra novel·la seva, ‘Formentera lady’ (Labreu Edicions, 2015).

El Premi Joan Crexells de narrativa és un premi literari que atorga l’Ateneu Barcelonès i enguany el guardó recupera la dotació de 4.000 euros. Les altres dues novel·les finalistes són ‘Gegants de gel’, de Joan Benesiu; i ‘Hollister 5320’ de Daniel Palomeras. El guanyador serà proclamat el 22 de juny, a la Revetlla Literària de l’Ateneu Barcelonès.

El jurat del Premi Crexells, compost per Mita Casacuberta, David Castillo, Rosa Delor, Anton Maria Espadaler i Jordi Llovet, i Patrícia Gabancho, presidenta, ha seleccionat les obres d’aquests autors, com les tres millors novel·les en català publicades durant el 2015.

L’objectiu d’aquest guardó és impulsar la participació, fomentar la lectura i la difusió de les principals obres de la novel·la catalana contemporània. Els socis de l’Ateneu Barcelonès, juntament amb els lectors dels clubs de lectura convocats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i Biblioteques de Barcelona, decidiran l’obra guanyadora, a través del seu vot.  

Durant els propers mesos s’han programat conferències, debats, col·loquis i activitats per a donar a conèixer aquestes tres novel·les que opten al premi. S’iniciaran aquest Sant Jordi amb una lectura pública, de les 12 a 2/4 de 2 del migdia, de les tres novel·les seleccionades, al jardí de l’Ateneu Barcelonès.

Formentera-lady-ateneu-barcelones

FOTOS: 1.Jordi Cussà als estudis de Ràdio Berga 2. Llibres finalistes, entre els quals ‘Formentera lady’ a l’Ateneu Barcelonès / AUTORS: Anna Costa / Ramon Felipó

X