La Generalitat no suprimeix, pel curs que ve, cap línia de P3 a l’escola pública de Berga

Berga mantindrà totes les línies de P3 a l’escola pública, el curs que ve (2016-2017). Així ho ha comunicat el departament d’Ensenyament de la Generalitat a l’Ajuntament de Berga un cop tancat el període de preinscripcions. Les famílies han pogut triar plaça o a l’escola pública o a la concertada. A la pública hi ha 2 línies a l’Escola Sant Joan i 2 a Santa Eulàlia, i 1 a l’escola de la Valldan compartida amb P4 i P5. I a la concertada hi ha 2 aules a Vedruna i 1 a Xarxa. Amb les dades a les mans, totes les famílies tenen garantida la primera opció, és a dir podran portar els fills a l’escola que han triat perquè comencin el primer curs de parvulari. “Es respectaran les preinscripcions tal com s’han fet, no hi haurà d’haver traspassos de nens”, ha destacat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, satisfeta que la Generalitat no optés finalment per eliminar una línia de l’escola pública abans de les preinscripcions.

L’anunci de la Generalitat al desembre que Berga podria ser una de les localitats on se suprimís una de les línies de P3 a l’escola pública va mobilitzar l’equip de govern de la CUP per evitar-ho, amb el suport d’un col·lectiu de ciutadans que van crear el Grup en Defensa de l’Educació Pública. La mesura que plantejava al departament era per la disminució de la natalitat a Berga i la conseqüent davallada de matrícules al primer curs de parvulari els últims anys. Tot i això, per al curs que ve s’han pogut salvar totes les línies. La pressió va servir perquè la Generalitat optés per mantenir-les totes per a les preinscripcions i en funció de la demanda en suprimís alguna o no. No se n’eliminarà cap.

El curs que ve començaran P3 129 alumnes a Berga, segons les preinscripcions. Se n’han apuntat 36 a l’escola pública Santa Eulàlia i 35 a Sant Joan (on hi continuarà havent 2 aules a cada centre); 10 a la Valldan; 25 a l’escola concertada Xarxa; i 23 a Vedruna, on fins ara hi havia dues línies i el curs que ve n’hi haurà prou amb una classe tenint en compte la demanda. Tot i això, al ser una escola concertada amb el concert vigent la línia no queda eliminada sinó que l’escola deixa de percebre l’ajuda corresponent durant el curs, però si convé la recupera el curs següent, quan tornarà a tenir la possibilitat d’ofertar dues línies i omplir-les.

Més alumnes a la pública

Segons ha destacat la regidora Mònica Garcia, per al proper curs s’ha detectat un augment d’inscrits a l’escola pública: “en els últims anys el percentatge era aproximadament el 60% d’alumnat als centres públics i el 40% als concertats, i aquest proper curs aproximadament estaríem sobre el 70% d’alumnes a l’escola pública i el 30% a la concertada”.

 

FOTO: Un dels grups de P3 de l’escola pública Sant Joan de Berga, aquest curs, fent experimentació amb macarrons / Blog de l’escola