Avià, Borredà, Castellar de n'Hug, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, Societat

L’empresa Dinamització del Patrimoni gestionarà el guiatge d’esglésies romàniques del Berguedà

L’empresa Dinamització del Patrimoni gestionarà el guiatge d’esglésies romàniques del Berguedà

L’empresa Dinamització del Patrimoni, de Cercs, és l’adjudicatària del servei de guiatge de cinc esglésies romàniques del Berguedà i de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou. Les cinc esglésies són Sant Quirze de Pedret (Cercs/Berga), Sant Vicenç d’Obiols (Avià), el monestir de Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà), Sant Vicenç del Rus (Castellar de n’Hug) i Sant Sadurní de Rotgers (Borredà).

S’ha fet un concurs públic en el qual s’hi han presentat tres empreses: Dinamització del Patrimoni, Fundació Vidal de Puig-reig, i Tot Turisme de Sallent. La guanyadora ha estat Dinamització del Patrimoni perquè ha presentat una oferta global de més qualitat i diversitat, ajustant-se millor l’estratègia de promoció turística del Berguedà, valorada en 113.247 euros.

Ara queda la fase final d’aportació de documentació per part de l’empresa adjudicatària per tal que aquest proper diumenge, 1 de maig, s’iniciï el servei de guiatge a les cinc esglésies romàniques i a la Torre de l’amo de Viladomiu Nou.

Fins ara, el servei de guia turístic en aquests monuments del Berguedà el feia la Diputació de Barcelona per mitjà d’una empresa privada. El territori però ja feia temps que reclamava la gestió turística d’aquests elements patrimonials perquè la gestió fos més integradora i flexible des del Berguedà. En aquest sentit, a finals de gener es va signar el conveni de traspàs de la gestió del servei de guiatge entre la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

pedret

obiols

rotgers

torre de l'amo viladomiu nou

FOTOS: 1. Monestir de Sant Llorenç 2. Sant Quirze de Pedret 3. Sant Vicenç d’Obiols 4. Sant Sadurní de Rotgers 5. Torre de l’Amo de Viladomiu Nou / AUTOR: Agència de Desenvolupament del Berguedà

 

esglésies romàniques guia turístic guiatge Monestir de Sant Llorenç monuments patrimonials Sant Quirze de Pedret Sant Sadurní de Rotgers Sant Vicenç d'Obiols Sant Vicenç del Rus Torre de l'Amo de Viladomiu Nou

Estic amb tu

Comentaris