La música de Bruce Springsteen acompanyarà als gegants en un salt del diumenge de Patum

Els gegants de la Patum faran un dels salts de la nit del diumenge de Corpus (29 de maig) al ritme de la cançó ‘If I Should Fall Behind’ de Bruce Springsteen, en motiu del 150è aniversari dels gegants vells de la Patum i el 125è aniversari dels gegants nous.

Des de fa uns anys, diversos membres de la comparsa dels gegants han treballat amb la idea de ballar aquesta música durant la festa. Entre ells, Albert Dorna, pastisser berguedà i gran ídol de Bruce Springsteen –l’any 2008 va elaborar una mona gegant amb la figura del cantant nord-americà-, que ha fet de pont de comunicació amb l’entorn d’Springsteen per tal d’aconseguir que es cedissin els drets de la cançó només per a fer aquest ball concret. El director i compositor Sergi Cuenca, músic de Puig-reig, ha preparat un arranjament especial per al ball de gegants.

Pujada a Queralt i exposició

Per celebrar els aniversaris dels gegants són diversos els actes que s’han organitzat, entre els quals la pujada dels gegants a Queralt del  diumenge 22 de maig, dia dels Quatre Fuets.

També en destaca la mostra que es podrà veure aquest proper mes de maig a la Sala Polivalent del Casino. Acollirà una exposició on s’hi podrà veure diverses peces històriques dels gegants, com ara la col·lecció de vestits des del 1866 i la primera cita dels gegants, del 1622.  La mateixa sala també acollirà la presentació del còmic “Black is beltza”, una novel·la gràfica del cantant basc Fermín Muguruza, entre d’altres autors. Muguruza serà a Berga per presentar aquest còmic que explica la història del conflicte racial que van tenir els gegants d’Iruña a Nova York, a mitjans dels anys seixanta.

 

X