El Mercat de Cooperatives Escolars de Berga n’aplegarà 31, amb la participació de 23 centres i 550 alumnes

Berga acollirà una nova edició del Mercat de Cooperatives Escolars. Serà el dissabte 7 de maig, de les 10 del matí a la 1 del migdia, al passeig de la Indústria, a tocar del mercat setmanal. Enguany hi participaran 31 cooperatives amb un total de 550 alumnes, procedents de 23 centres educatius de la comarca. L’augment és significatiu respecte l’any passat, quan van ser 21 cooperatives i 411 alumnes.

Aquest matí, a la seu de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà s’ha fet el sorteig de la distribució de les parades del Mercat de Cooperatives Escolars. Després de muntar una cooperativa amb tota la seva estructura i fabricar productes de tota mena, el dissabte 7 de maig els alumnes de primària del projecte Cultura emprenedora a l’Escola i els de secundària de la iniciativa Empresa Jove Europea posaran a la venda els productes que han fet en equips i com a activitat curricular, en la que s’han treballat elements de diferents assignatures.

Els més petits han fet ells mateixos diferents productes artesanals, que seran els que podran posar a la venda al mercat. En canvi, els alumnes de secundària ha establert relacions comercials amb cooperatives d’altres comunitats autònomes i països amb l’objectiu d’importar i exportar productes entre els centres educatius que participen en el projecte.

D’escoles de primària participen al projecte La Valldan, Vedruna, Xarxa, Sant Joan i Santa Eulàlia, de Berga; l’escola Serra de Picamill de Vilada; l’Escola de Borredà, l’escola Gira-sol de Montmajor; l’Albiol de Sant Julià de Cerdanyola; l’Escola d’Olvan; la Serrat Voltor de Vallcebre; la Fedac Gironella i l’Escola Gironella; les escoles Alfred Mata i Sant Martí de Puig-reig; i l’escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà.

Pel que fa al projecte Empresa Jove Europea, el Berguedà és l’únic territori del principat que hi participen tots els centres educatius de secundària: Serra de Noet, Escola Xarxa, La Salle, Guillem de Berguedà de Berga, Institut de Puig-reig, Institut Alt Berguedà de Bagà i Institut Pere Fontdevila de Gironella.

La promoció de la cultura emprenedora als nens i nenes dels centres educatius del Berguedà és cabdal per crear esperit emprenedor per les generacions futures, a més a més, augmenta la relació entre l’escola i les empreses, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten als alumnes a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola i Empresa Jove Europea està impulsat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

 

FOTO: Sorteig per la distribució de les cooperatives escolars al mercat / AUTOR: Manel Solé (Agència de Desenvolupament del Berguedà)

 

X