Un reportatge de la revista cultural L’Erol rep un premi al millor treball periodístic

El reportatge ‘Perseguits i salvats’, sobre la fugida dels refugiats jueus durant la II Guerra Mundial a través dels Pirineus i Barcelona, i publicat a la revista cultural berguedana L’Erol, ha rebut el premi al millor treball periodístic dins dels premis que atorga la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals. El premi el va recollir la directora de L’Erol, Rosa Serra, que com a historiadora és una de les autores de l’article premiat, juntament amb els també historiadors Josep Calvet i Andreu Valent.

Ahir, dimecres, es va celebrar la tercera Nit de les Revistes i la Premsa en Català a l’Espai Endesa de Barcelona, per atorgar reconeixe­ments a les millors publicacions. A part del premi per al reportatge de L’Erol es van lliurar altres guardons. El setmanari El Temps va rebre el premi a millor revista; El Vallenc, el premi a millor publicació comarcal; La Fura va ser reconeguda com a millor publicació gratuïta; i Nació Digital va obtenir el premi al millor mitjà digital. Capgròs Comunicació es va endur el premi a millor empresa editora; el gratuït Se7, millor nova publicació.

D’altra banda, la Junta de la Federació formada per l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació) i l’ACPC (Associació Catalana de la Premsa Comarcal) va atorgar el premi especial a la fotoperiodista Joana Biarnés i va distingir també Som Escola, Escola Valenciana, la Bressola i l’Assem­blea de Docents de les Illes Balears. Els reconeixements als 25 anys de trajectòria van ser per a 777Comunica, Auriga i El Triangle; i el reconeixement als 50 anys de tra­jectòria per a la revista Vèrtex.

En aquesta edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català es van presentar 71 can­didatures de mitjans de comunicació associats a alguna de les tres entitats que conformen la Fede­ració d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals: APPEC, ACPC i AMIC.

A l’acte, hi va assistir el vice-president de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras; i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

erol-4 erol-1 erol-2

FOTOS: Acte de lliurament de premis. La directora de L’Erol, Rosa serra, recollint el guardó, i també acompanyada d’altres col·laboradors de la revista. / AUTORS: Ricard Codina i L’Erol