Els gegants de la Patum arriben a Queralt

Diumenge 22 de maig del 2016. Un dia històric pels gegants de la Patum: pujada a Queralt per celebrar els aniversaris, 150 anys dels gegants vells i 125 dels nous. Una fita que molts berguedans no s’han volgut perdre. Petits i grans s’han llevat ben d’hora per acompanyar-los a peu fins al santuari. A les 6 del matí ja eren unes 500 pesones les que s’han concentrat a la plaça de Sant Pere o a altres punts propers del recorregut per sumar-se a la comitiva. I a mida que han anat avançant camí de Queralt s’hi han anat afegint més gent, alguns dels quals s’han animat a portar uns metres els gegants.

Emoció. Il·lusió. Entusiasme. Es reflectia a les cares. Es palpava a l’ambient. Les ganes de festa s’han fet notar durant tot el recorregut, i cap a 2/4 d’11 han arribat a Queralt. L’entorn del santuari era ple a vessar. Milers de persones han rebut els protagonistes: els gegants. Molts ho han fet vestits de vermell, amb la samarreta commemorativa dels aniversaris dels gegants. Un peregrinatge de quatre hores i un cop a dalt, esmorzar per a 2.000 persones organitzat per la comissió organitzadora dels actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, i ballada de gegants a l’església.

Un matí intens que els participants han immortalitzat amb fotografies. I les xarxes socials també s’han fet ressò de la jornada. Hem capturat alguns tuits amb imatges i també un vídeo de l’arribada.

https://twitter.com/Joan_Adsera/status/734301276255703041

https://twitter.com/Joan_Adsera/status/734242908262563840

https://twitter.com/RatRavell/status/734270275253116928

gegants queralt 2

 

X