Teresa Terricabres substitueix Mònica Flores com a regidora de Gironella

Teresa Terricabres és la nova regidora de l’Ajuntament de Gironella. Ha pres possessió del càrrec i s’incorpora a l’equip de govern de Convergència prenent el relleu a Mònica Flores, que el març passat va deixar les seves tasques al consistori per motius personals. Era la responsable de les regidories d’Atenció a les Persones i Administració General.

Terricabres ha pres possessió al ple d’aquesta setmana a l’Ajuntament de Gironella, en el qual s’han aprovat per unanimitat dos temes urbanístics de modificació del Pla General d’Ordenació Urbana. Un és l’annexió d’unes consideracions que la Comissió territorial d’urbanisme va fer al Pla de millora de l’accessibilitat del nucli per la incorporació d’ascensors en edificacions ja existents. D’aquesta manera es facilitaran les obres a totes aquelles persones que tinguin la necessitat de fer aquestes actuacions per millorar l’accessibilitat als edificis plurifamiliars privats.

El segon punt aprovat també fa referència a un canvi general en els sistemes d’urbanització, passant del criteri de cooperació al de compensació. Aquesta modificació implica tres aspectes fonamentals: Que la urbanització de noves zones al municipi es farà quan hi hagi un acord majoritari pels propietaris privats dels terrenys, sense que l’Ajuntament pugui obligar als propietaris a fer aquestes urbanitzacions sense al seva conformitat. Que l’Ajuntament no hagi d’assumir d’entrada les despeses i la tresoreria d’aquestes obres, que podrien posar en situació complicada les finances municipals si els propietaris no paguessin al consistori la part corresponent. I evitar que aquestes obres, com a conseqüència d’aquests possibles impagaments, quedin inacabades.

Un altre dels aspectes que s’han aprovat al ple de juny és la ratificació de la modificació d’estatuts de l’Agència de Desenvolupament del Berguedàfruit de la incorporació de Comissions Obreres (CCOO) a l’entitat.

Per últim una moció de rebuig a l’actitud del govern espanyol amb els recursos en contra de la llei 24/2015 de mesures per fer front a les emergències de subministraments a la llar i a l’habitatge.

 

X