Francesc Homs (CDC): “ni amb el PP ni amb la CUP anirem enlloc”

Gironella va acollir dissabte l’acte central de Convergència al Berguedà de la campanya electoral del 26-J. El cap de llista de CDC al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, va assegurar que “ni amb els del PP ni amb els de la CUP anirem enlloc” i en aquest sentit va apel·lar a “treure’ns-els de sobre”. Homs va retreure el funcionament dels cupaires: “la meitat de la CUP s’imposa a l’altra meitat. Empaten però sempre decideixen els mateixos”. Declaracions que Francesc Homs va fer en un acte que també va comptar amb presència del candidat al Senat Miquel Calçada, qui va fer una crida a “evitar la temptació del desànim”. “Molts països ens entenen perquè s’han trobat en el mateix estadi que nosaltres”, va afegir.

Francesc Homs va fer més de 50 quilòmetres amb bicicleta per anar de Taradell fins a Gironella, on va protagonitzar un míting amb forta càrrega contra la CUP : “que el PP faci mans i mànigues per carregar-se lleis socials aprovades a Catalunya és previsible. El que no és previsible es que la CUP es carregui els pressupostos més socials. Com es pot posar al costat dels mes febles (la CUP) quan ha estat el partit que ha impedit que els més febles tinguin més”, va dir.

Homs va fer una metàfora entre el viatge en bicicleta fins a Taradell i el moment polític actual. El tram més costerut, va explicar, és el que hi ha entre Vic i Sant Bartomeu del Grau: “és llarg i constant, és com el PP”. Després hi ha el tram de Prats de Lluçanès, on hi ha una altra pujada. “Ostres tu, la CUP, aquesta no te l’esperaves”, va ironitzar. En aquest sentit, va comentar que “ni amb els de la CUP ni amb els del PP anirem enlloc, i això s’ha de superar, no és que hi anem en contra, anem a treure’ns-els de sobre”.

Miquel Calçada, per la seva banda, va fer una crida a evitar la temptació del desànim: “no és qüestió que ens arronsem quan l’onada és una mica més alta del que ens pensàvem”. El popular presentador de televisió va assegurar que “els que no volen un estat propi no saben què proposar; bé, tenen un Tribunal Constitucional i uns ministres que es dediquen a perseguir idees polítiques i que de vegades fan el ridícul a fora”. Segons Mikimoto, “hi ha molts països que ens entenen perquè durant seva història s’han trobat en el mateix estadi que nosaltres; la comunitat internacional farà un gest quan nosaltres tirem endavant”. Calçada va tenir també un record pel pas al costat del president Mas: “els petits gestos son poderosos, però els grans gestos son els que fan les coses”.

 

FOTO: Acte de campanya a Gironella, el passat dissabte 11 de juny. D’esquerra a dreta: Francesc Homs, David Font, Marc Calmet i Miquel Calçada / Imatge extreta de l’Instagram de David Font, alcalde de Gironella

 

X