147 estudiants dels instituts del Berguedà s’examinen de la selectivitat

147 estudiants dels instituts del Berguedà s’examinen de la selectivitat. S’han desplaçat a Manresa per fer les proves aquest dimarts, dimecres i dijous. En el conjunt de Catalunya són uns 32.200 els alumnes que fan la selectivitat.

Dels cinc centres que fan Batxillerat a la comarca, el que aporta més alumnes a la selectivat és sempre l’Institut Guillem de Berguedà de Berga, aquest any amb 72. De l’Institut Pere de Fontdevila de Gironella, 23. De l’Institut de Puig-Reig s’examinen 19 alumnes. Altres 17 estudiants són de l’Escola Xarxa de Berga. I 16 de l’Institut l’Alt Berguedà de Bagà. En total 147, segons dades extretes dels diferents centres. Una xifra una mica més alta que l’any passat, que entre els cinc instituts del Berguedà es van presentar a la selectivitat 140 nois i noies.

L’examen de llengua castellana i literatura ha donat el tret de sortida a les Proves d’Accés a la Universitat ( PAU), que acabaran dijous a la tarda amb els exàmens de literatura catalana o tecnologia industrial. En la fase general, els alumnes s’examinen de quatre matèries comunes: Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia, i també d’una matèria de modalitat. Aquesta fase general és obligatòria i consta de cinc exàmens. I també hi ha la fase específica, que és voluntària i serveix per apujar nota en funció de la carrera que es vulgui estudiar. Poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors qualificacions obtingudes en matèries vinculades als estudis que es volen cursar, es calcula la nota d’admissió fins a 14 punts.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat -el 60%- i la qualificació obtinguda a la fase general de les PAU -un 40%, si la qualificació d’aquesta fase és com a mínim de 4- hauran superat les PAU i, per tant, tindran accés a la universitat. Els resultats de les proves es podran consultar a partir del 29 de juny, https://accesnet.gencat.cat.

 

FOTO: Exàmens de selectivitat l’any passat / Imatge extreta del web www.adolescents.cat

 

X