L’Escola de Música de Puig-reig amplia la seva oferta a l’aula associada de Gironella

Gironella compta amb una extensió de l’Escola de Música de Puig-reig gràcies a l’acord entre ambdós ajuntaments per mancomunar aquest servei. Aquest curs ja ha funcionat l’aula associada a Gironella i de cara al curs que ve s’ampliarà l’oferta després d’haver-se fet oficial el conveni. El van signar ahir, dimarts, l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, i el de Gironella, David Font, satisfets per haver pogut tirar-lo endavant, ja que segons Altarriba es “dóna resposta a una reivindicació històrica”.

D’aquesta manera, segons ha argumentat Font es dóna resposta a la demanda dels ciutadans de Gironella i per altra banda suposa que Puig-reig no hagi d’assumir tot el cost econòmic que representa per l’Ajuntament l’escola de música. Un servei que cada any té dèficit, que s’ha anat reduïnt en els últims temps, i que gràcies a l’aportació que farà el consistori de Gironella permetrà que es minimitzi encara més. Aquest curs Gironella ja ha fet front al 25% del dèficit dels alumnes gironellencs de l’Escola de Música de Puig-reig, i és previst que al curs 2018-2019 l’Ajuntament de Gironella assumeixi el 100% del cost, una quantitat que es preveu que sigui d’entre 21.000 i 24.000 euros.

Aquest curs són 67 els alumnes de Gironella que fan classe a l’Escola de Música de Puig-reig (amb 250 alumnes, el 40% dels quals de fora del poble), comptant també els de l‘aula associada. Una oferta que el curs que ve inclourà tres graus de sensibilització i dos d’iniciació i en funció de la demanda es podrien fer classes d’instrument individual. Es farà a les dependències de l’Espai Sant Tomàs.

El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha valorat la infraestructura i el sistema educatiu de l’Escola de Música de Puig-reig i el fet de poder extendre-la a Gironella, “municipi que tindria dificultat per crear-ne una i on el què hem volgut és compartir serveis i projectes amb el poble veí, de fet també ja es fan activitats conjuntes també entre les biblioteques i funciona bé”. I ha assenyalat que “volem seguir complint amb la demanada cultural, educativa i musical.

Conveni obert

El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, ha destacat que el conveni signat és “obert”, la qual cosa permetrà que el projecte pugui anar creixent cada any i adaptant-se a les necessitats. I també ha comentat que amb aquest conveni no només es posen aules de música a Gironella sinó que “l’Escola de Música de Puig-reig hi desembarca de ple, per exemple aquest curs s’han fet tres concerts, és a dir que la vida social de Gironella també en gaudirà”.

signatura conveni

 

conveni escola musica 2

FOTOS: D’esquerra a dreta: Jesús Subirats, regidor de Cultura de Puig-reig; Josep Maria Altarriba, alcalde de Puig-reig; David Font, alcalde de Gironella; i Lluís Vall, regidor de Cultura de Gironella,  amb instruments de l’Escola de Música de Puig-reig. 2 i 3. Signatura del conveni / AUTORA: Anna Costa

 

X