Els Gegants de Prats de Lluçanès celebren 30 anys amb una trobada que aplegarà 25 colles geganteres

Els Gegants de Prats de Lluçanès, el Vicenç i l’Àgata, compleixen 30 anys. Un dels actes de celebració de l’aniversari es farà aquest dissabte, 18 de juny, amb la trobada de gegants. Una trobada que aplegarà 25 colles geganteres de diferents punts de Catalunya: Aiguafreda, Alpens, Artés, Avinyó, Carrer de la Riera de Vic, Esbart de Badalona, Gironella, Lloret de Mar, Lluçà-Santa Eulàlia de Puig-Oriol, Manlleu, Montcada i Reixac, Navàs, Olost, Roda de Ter, Santa Maria d’Oló, Sant Bartomeu del Grau, Sant Feliu Sasserra, Sant Julià de Lòria, Santpedor, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Castellet, Sant Vicenç de Torelló, Torelló i Vilassar de Dalt.

La cercavila començarà a les 6 de la tarda davant del Cafè Orient, a l’avinguda de Pau Casals, i acabarà amb una ballada final de tots els gegants participants a la plaça Nova.

Al vespre, sopar geganter i després la festa seguirà amb el concert d’Antídot Ska Band, Oques Grasses i Obeses al Pavelló municipal a les 11 de la nit. Es poden comprar entrades anticipades a 10 euros fins el mateix dissabte a les 2 del migdia a tiquets.pratsdellucanes.cat, Infoactiva’t i a l’Ajuntament. A taquilla, les entrades tindran un cost de 13 euros.

Festa de Sant Joan i els Elois

Aquest serà l’inici de les Festes de Sant Joan i els Elois que seguirà amb una àmplia programació l’endemà diumenge 19 de juny i durant tota la setmana i especialment el cap de setmana de Sant Joan. Per exemple, és previst que centenars de persones s’apleguin per viure el Contrapàs i la Passada, amb carruatges, animals i traginers en unes festes  que es reafirmen com les festes en majúscules de Prats de Lluçanès, segons ha dit Montserrat Juvanteny, regidora de Promoció del municipi. Ha remarcat que és “la festa per excel·lència i un pes fort del patrimoni del municipi”. Podeu consultar tota la programació en detall clicant aquí.

Durant aquestes festes estarà obert un concurs d’Instagram, amb tres categories: la millor fotografia de la trobada de Gegants en motiu del 30è aniversari dels Gegant de Prats de Lluçanès; la millor fotografia de la Passada i del Contrapàs; i la millor foto de les Curses dels Elois. Podeu consultar les bases del concurs que començarà aquest dissabte 18 de juny i acabarà el 28 de juny aquí.

X