Berga, Patum

La Patum establirà recorreguts fixos per als passacarrers

La Patum establirà recorreguts fixos per als passacarrers

El Patronat de la Patum ha acordat que a partir d’ara s’establirà un recorregut fix per a les passades o passsacarrers. Hi haurà una ruta marcada per als dimecres de Corpus i una altra ruta establerta per als dissabtes, i els salts corresponents als administradors un dia, i als regidors un altre, s’hauran de col·locar en funció de les rutes marcades.

Fins ara els recorreguts variaven cada any, poc, però mai es passava pels mateixos carrers o no es feia exactament la mateixa ruta. Amb la nova mesura, ha explicat el gerent del Patronat, Albert Rumbo, “es vol intentar evitar situacions complicades durant les passades i agilitzar-les”.

Les rutes les marcaran els caps de colla de les comparses que participen als passacarrers, la regidora de Patum i el gerent del Patronat de la Patum, i posteriorment seran aprovada per la Junta General del Patronat Municipal de la Patum.

Llocs d’aixopluc per a les comparses

El Patronat ha valorat molt positivament el funcionament del grup que es va muntar el dissabte de Patum quan es va posar a ploure fort. Es van entrar les comparses a diferents locals, per exemple el gegants al Cinema Catalunya. Va ser una decisió improvisada però coordinada que va funcionar bé i per això s’ha acordat buscar llocs adequats al llarg del passacarrers disponibles per si plou, que es tingui disponibilitat de claus i s’hi puguin aixoplugar les comparses.

Aquests van ser, entre d’altres, temes que es van tractar a la darrera reunió del Patronat de la Patum, com també el tancament de la Casa de la Patum per humitats i goteres.

 

FOTO: Passsacarrers de dissabte, Patum 2016 / AUTORA: Marta Pont i Roca

 

Passacarrers passades Recorregut ruta

Estic amb tu

Comentaris