Humitats i goteres a la Casa de la Patum fan que les comparses no s’hi puguin traslladar i es quedin als baixos de l’Ajuntament de Berga

Les comparses de la Patum no han pogut tornar al local on estan guardades durant tot l’any després de les festes de Corpus. Problemes d’humitats i de goteres a la Casa de la Patum han fet prendre la decisió de deixar les figures als baixos de l’Ajuntament, que és on s’instal·len durant els dies de Patum. Això fa que la Casa de la Patum es mantingui provisionalment tancada, fins que es resolguin les humitats i els degoters.

El Patronat de la Patum i la restauradora de la comparseria, Gemma Rodríguez, van analitzar la situació i van considerar que l’espai de conservació de la imatgeria ha de ser òptim i per tant fins que no se solucionin els problemes que últimament s’han accentuat a la Casa de la Patum no s’hi traslladaran.

De moment es mantenen als baixos de l’Ajuntament de Berga, i no es descarta buscar una altra ubicació provisional i alternativa per conservar les comparses de la Patum en les millors condicions possibles ha dit el gerent del Patronat, Albert Rumbo.

Rumbo ho ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i a  l’Aquí Berguedà, on hem repassat altres temes destacats de la darrera reunió del Patronat de la Patum:

FOTO: Dos nans nous i dos de vells a la Casa de la Patum, abans de les festes de Corpus. És el lloc on es guarden les figures, ara amb problemes d’humitats / AUTORA: Anna Costa

 

X