Els treballadors de Casa Lladó de Berga incorporen l’activitat física dins l’horari laboral

Els treballadors de l’empresa de Berga Casa Lladó comencen ara la setmana laboral anant al gimnàs. Ho fan junts, amb classes dirigides a l’Alter Sport de Berga, i amb la particularitat que les sessions dels dilluns de 8 a 9 del matí formen part de la jornada laboral. Aquesta és l’aposta de Casa Lladó, instal·ladors i reparadors de gas, llum i electricitat, i punt de servei de Gas Natural, on hi treballen 33 persones, de totes les edats. Totes participen en el programa Lladó Salut, pensat entre d’altres, per “fer esport, fer salut i evitar lesions”, ha dit Maribel Lladó, una de les responsables del negoci familiar, que ha explicat que a l’empresa hi ha moltes baixes laborals i petits incidents sempre per problemes musculars.

Es tracta d’un projecte pioner al Berguedà que ha arrencat amb molt bones sensacions tant pels treballadors de Casa Lladó com pels professionals de l’Alter Sport, que consideren que és un projecte “molt interessant, a tenir present per les empreses”, ha explicat Albert Navarrete, preparador físic d’Alter Sport, que assegura que “hi ha estudis que demostren la reducció de les baixes laborals fent activitat física i augment de la felicitat dels treballadors, la qual cosa influeix positivament en el rendiment laboral”.

De moment, després de quatre sessions, la valoració de l’empresa “és molt bona” ha destacat Maribel Lladó, que té clar que els resultats arribaran a llarg termini, de moment per l’empresa és un cost afegit: les sessions dirigides al gimnàs i menys hores productives, però “a la llarga estem convençuts que hi guanyarem, el sol fet que una persona no hagi d’agafar baixes per problemes musculars ja serà una compensació econòmica. I per nosaltres és satisfactori invertir en salut i benestar”, ha dit. Albert Navarrete hi ha afegit que “dedicar part dels recursos de l’empresa al benestar físic i mental i  a la cohesió de grup no és molt positiu, estem molt contents que Casa Lladó aposti per aquest canvi de cultura i d’hàbits”.

Aquestes sessions també han de servir perquè persones sedentàries se sentin bé fent activitat física i l’incorporin en el seu dia a dia, “que trobin activitats que els motivin, per això oferim també varietat de propostes esportives”, lligades a ajudar a disminuir les baixes laborals per lesió muscular, i també per estrès. Forma part del repte. També han incidit fins ara en eines i recursos per a una millor salut postural, “per exemple petits estiraments que es poden fer quan portes hores assegut en una cadira”, ha comentat Albert Navarrete.

FOTO: Una sessió dels treballadors de Casa Lladó a Alter Sport de Berga / ARXIU PARTICULAR