ERC guanya a 16 municipis del Berguedà entre els quals Berga, CDC a 14, i En Comú Podem a 1

ERC ha guanyat les eleccions generals del 26-J al Berguedà. Esquerra ha estat el partit més votat a 16 del 31 municipis de la comarca, tal com podeu consultar poble a poble en aquest enllaç. i en els mapes elaborats per l’Aquí BerguedàA Berga i els pobles més grans de la comarca s’han imposat els republicans, a diferència dels comicis espanyols del 20 de desembre, quan Democràcia i Llibertat (Convergència) va guanyar a 24 poblacions del Berguedà, molt frec a frec amb ERC.

CDC perd més de 1.000 vots

ERC ha aconseguit 6.329 vots al Berguedà, 259 més que a les eleccions de fa mig any (van ser 6.070). En canvi Convergència ha perdut 1.078 vots a la comarca,  aconseguint-ne 5.628 (el desembre van ser 6.706).

ERC guanya a Berga amb el 33,17%

A la capital del Berguedà, Berga, ERC ha guanyat amb el 33,17% del vots, n’ha obtingut 2.370. CDC ha aconseguit a Berga 1.976 vots (27,66%). La tercera força ha estat En Comú Podem amb 1.091 vots (15,27%). El PSC ha obtingut 737 vots (10,32%). El PP, 548 (7,6%). C’s, 255 vots, i PACMA 104.

A Berga hi ha hagut una abstenció del 41%, i una participació del 59%, amb 7.201 vots.

ERC s’imposa als pobles grans de la comarca

A part de guanyar a Berga, ERC també ha guanyat als pobles grans de la comarca com Gironella, amb 755 vots (CDC = 702); i Puig-reig, amb 701 vots (CDC = 614). Els 16 municipis on han guanyat els republicans són: Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Gisclareny, Guardiola de Berguedà, Olvan, la Pobla de Lillet, Puig-reig, Sagàs, Saldes, Sant Julià de Cerdanyola, Vallcebre i Vilada.

CDC guanya a 14 poblacions

Convergència, per la seva banda, ha guanyat a 14 municipis del Berguedà: Borredà, Capolat, Castell de l’Areny, Castellar del Riu, Castellar de n’Hug, l’Espunyola, Fígols, Gósol, la Quar, Montclar, Montmajor, la Nou de Berguedà, Santa Maria de Merlès i Viver i Serrateix.

En comú Podem s’imposa al poble més petit

En Comú Podem ha estat el partit més votat a poble més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, tal com ja va passar a les eleccions generals del 20-D. Ha obtingut 8 vots (ERC 5 i CDC 1). És a l’únic municipi berguedà on En Comú Podem ha estat la primera força, però ha estat la segona a Capolat i a Guardiola de Berguedà. A la resta majoritàriament la tercera o en alguns casos la quarta. Fígols és l’única població on Podem no ha obtingut cap vot.

 

FOTO: Urna electoral / ElPuntAvui

 

 

X