First Stop

Berga, Societat

Actes a Berga en motiu del Dia de l’Orgull Gai

Amb l’objectiu de reivindicar conjuntament el rebuig a qualsevol acte de discriminació per identitat de gènere o orientació sexual, avui dilluns, a les 6 de la tarda, es llegirà a la plaça de Sant Pere un manifest emmarcat dins el Dia per l’Alliberament  de Lesbianes, Gais, homes i dones Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), també conegut com a Dia de l’Orgull Gai, que se celebra aquest dimarts 28 de juny.

La lectura del manifest anirà a càrrec del president de l’associació osonenca TalComSom, Marc Parareda, ja que un dels objectius de l’Ajuntament de Berga  és apropar  aquesta entitat al territori, i donar-la a conèixer, per tal que el col·lectiu o qualsevol persona interessada en pugui formar part o accedir als seus recursos.

Durant aquest acte també es penjarà al balcó del consistori la bandera de l’Arc de Sant Martí, per donar visibilitat al dia, i transmetre a la ciutadania la importància de treballar conjuntament per una ciutat sense discriminació. La bandera quedarà penjada avui i tot demà dimarts, Dia per l’Alliberament  de Lesbianes, Gais, homes i dones Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), una jornada festiva i reivindicativa en la què es demana la plena igualtat jurídica i social per a les persones LGTBI, així com el reconeixement per la diversitat d’orientació sexual.

L’Ajuntament de Berga se suma d’aquesta manera a aquesta data, seguint amb les accions contemplades al Pla Local contra l’Homofòbia i la Transfòbia, sent el marc de referència perquè es desenvolupin accions de sensibilització i prevenció, entre altres,  de qualsevol discriminació per raó d’identitat de gènere o orientació sexual, contribuint en el fet que a Berga les persones LGTBI puguin desenvolupar lliurement els seus drets.

En aquesta línia, des del consistori berguedà es fa una crida a la participació en l’acte per donar suport a la lluita del col·lectiu LGTBI i com a mostra de rebuig a diversos tipus de discriminacions que encara avui dia es donen per l’orientació sexual, segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà Isàvena Opisso,vocal de l’associació TalComSom. (Pots escoltar l’entervista clicant l’àudio adjunt).

 

bisexuals Dia de l'Orgull Gai gais lesbianes LGTBI TalComSom transexuals

Estic amb tu

Comentaris