Els okupes de Berga programen jornades de treball voluntari per arreglar l’habitatge

L’habitatge de la plaça del Forn que un col·lectiu ha ocupat aquest cap de setmana està en mol mal estat, i ple de runa i de brutícia a l’interior. Per aquest motiu, els okupes han programat jornades de treball voluntari cada tarda a les 6. Així ho anuncien en un full que han penjat a la porta d’entrada al bloc de pisos, on també s’informa que cada dimarts a les 8 del vespre hi haurà assemblea del Centre Social Ocupat Autogestionat (CSOA) La Pastera, que és com anomenen el projecte que pretenen tirar endavant els joves que han ocupat aquest edifici del barri vell de la ciutat. El volen recuperar per donar-hi usos socials i fer-hi activitats culturals. Per exemple, fer-hi un menjador popular, una biblioteca i un gimnàs.

Els ocupants són conscients del deteriorament de l’edifici i han demanat a un arquitecte quins són els danys estructurals, perquè presenta esquerdes importants. En cas que l’informe determini que l’habitatge té perill asseguren que l’abadonarien, sense “aturar el projecte d’alliberar espais al barri vell”, han apuntat.

De moment continuen a l’edifici, que fa molts anys que estava buit. És una de les anomenades cases fantasma, que és com es coneixen una trentena d’habitatges buits i en mol mal estat que hi ha al barri de vell de Berga. Són pisos i cases que amb els anys s’han anat deteriorant i en la majoria no s’hi ha fet res. Tot i que tenen propietari al darrere, en molts casos és desconegut o bé són pisos que van acabar a mans de bancs, com seria aquest cas. Es tracta d’una especulació immobiliària que es remunta pels volts de l’any 2000 i que des de llavors ha causat molta problemàtica al barri vell de Berga, amb reivindicacions i insistència per part dels veïns de la necessitat de posar-hi mà.

bloc ocupat plaça Forn Berga 2

bloc ocupat plaça Forn Berga 1.JPG

FOTOS: Bloc de pisos ocupat a la plaça del Forn / AUTOR: Marc Canturri

 

 

X