Berga, Societat

Berga vol municipalitzar el servei de neteja dels edificis municipals un cop liquidat el contracte amb l’empresa

Berga vol municipalitzar el servei de neteja dels edificis municipals un cop liquidat el contracte amb l’empresa

L’Ajuntament de Berga liquidarà el contracte amb l’empresa de Berga Tractaments Ecològics per al servei de neteja dels edificis municipals. Aquest és un dels punts del ple d’aquest dijous en què es farà efectiu un tema que en què ja fa mesos que treballa el consistori “amb aquesta i altres contractacions en què crèiem que hi havia anomalies, com la reiteració de contractes menors que havien de ser majors. En aquest cas, fins ara s’havia anat prorrogant el servei des de l’any 2001 però nosaltres apostem per una nova contractació del servei”, ha explicat l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

La voluntat de l’Ajuntament és municipalitzar el servei. De moment l’equip de govern de la CUP està acabant d’estudiar la viabilitat d’aquesta mesura, que segons l’alcaldessa “és la que volem per aquest i altres serveis, nosaltres considerem que els serveis públics han de ser 100% públics”. I ha afegit que “el fet que no hi hagi una empresa pel mig també pot abaratir el cost del servei”. Un nou sistema de contracte que la ciutadania no percebrà perquè aparentment no hi haurà canvis.

El servei no s’aturarà perquè l’empresa actual ha de prestar el servei fins la fi de la liquidació, moment en què l’Ajuntament tindrà un nou contracte sobre la taula. Si es pot municipalitzar es farà i a més les 22 persones que actualment treballen fent aquesta feina seran contractades pel consistori, “ho podem fer per mitjà de l’empresa municipal BRG Progrés i així es faria”, ha deixat clar l’alcaldessa.

 

contracte edificis municipals Liquidació municipalització Neteja Tractaments Ecològics

Comentaris