Puig-reig i el Titot tanquen la polèmica sobre la figura de Guillem de Berguedà

Josep Maria Altarriba, alcalde de Puig-reig, i Francesc Ribera “Titot”, autor de la novel·la “L’assassinat de Guillem de Berguedà” i regidor a l’Ajuntament de Berga, han comparegut junts públicament per tancar qualsevol polèmica sorgida arran de la moció aprovada la setmana passada per unanimitat a Puig-reig que acusava a Titot “d’adjudicar a Guillem de Berguedà un origen que no li correspon”.

D’una banda, Altarriba ha admès que “les formes i el vocabulari utilitzat en la moció que es va aprovar la setmana passada potser no van ser els més adequats”. Tot i això, l’alcalde de Puig-reig creu que “la reivindicació segueix sent vàlida: pensem que s’han fet unes afirmacions que no s’ajusten a la realitat de Guillem de Berguedà”. En aquest sentit, Altarriba ha afegit que “ens hem sentit una mica menystinguts”. Pel que fa a la polèmica moció, l’alcalde de Puig-reig ha dit que “n’hem de parlar amb la resta de regidors, però el més probable és que es faci alguna rectificació com, per exemple, en el vocabulari utilitzat.

Per la seva banda, Ribera ha explicat que “no tinc res en contra del relat que Puig-reig fa sobre la figura de Guillem de Berguedà i el respecto” i ha afegit que “seria absurd que el qüestionés perquè no tinc elements per fer-ho. No se sap del cert, hi ha indicis que ho poden apuntar i d’altres que ho posen més en dubte”. En tot cas, l’actual tinent d’alcalde de Berga considera que “no era adient ser tan expeditiu quan hi ha una afirmació de Guillem de Berguedà que no és tan clara en aquest sentit”.

Tots dos han coincidit en què la figura de Guillem de Berguedà “és patrimoni de tota la comarca”. Titot, a més, ha deixat clar que “ni l’Ajuntament de Puig-reig ni Francesc Ribera farem sang en aquest aspecte”. En aquest sentit, el berguedà ha reconegut que “tenia ganes d’aclarir les coses amb Puig-reig. No volia que s’iniciés una guerra entre municipis ni a nivell personal, amb mi”.

FOTO. Francesc Ribera i Josep Maria Altarriba fent una encaixada de mans, aquesta tarda // Autor: Marc Canturri