Castellar del Riu treballarà perquè l’aplec del Pi de les Tres Branques recuperi participants

La 37a edició de l’aplec del Pi de les Tres Branques que es va celebrar aquest diumenge va reunir entre 400 i 500 persones al pla de Campllong (Castellar del Riu). La xifra de participació és molt inferior a la d’anys anteriors com per exemple fa dos estius, l’any 2014, quan la mutilació de l’arbre va fer que unes 2.000 persones passesin el matí als peus del Pi.

La davallada en el nombre d’assistents ha fet replantejar el futur de l’acte reivindicatiu a l’Ajuntament de Castellar del Riu. L’alcalde del municipi, Adrià Solé, ha explicat en declaracions a AquíBerguedà.cat que “des de l’Ajuntament no fem cap mena de propaganda sobre l’aplec perquè considerem que és una festa reivindicativa i que la gent ha de venir segons el seu sentiment, però potser això hauria de canviar de cara a properes edicions”. Solé ha reconegut que “la davallada és important” i que “s’ha de treballar d’una altra manera si es vol canviar les coses”.

Un reclam per al turisme familiar

Solé ha afirmat que el consistori ja està treballant de cara a les properes edicions: “ens estem movent perquè es puguin fer altres activitats que serveixin com a atractiu per a les famílies, a banda de les paradetes reivindicatives que ja hi ha cada any”. Castellar del Riu, doncs, veu en el turisme familiar una oportunitat perquè l’aplec recuperi la repercussió que anys havia tingut. Tot i això, el seu alcalde ha recordat que “la festa s’ha de modernitzar però som un Ajuntament petit i necessitem que les entitats apostin per l’aplec i col·laborin en el seu finançament i la seva promoció”.

Adrià Solé considera que “el moment polític que viu Catalunya també influeix en el descens de participació”. Segons l’alcalde, “la gent està a l’espera de saber què passarà amb el procés cap a la independència i en alguns casos s’opta per deixar de reivindicar el que ja fa molts anys que es reivindica”.

FOTO. Les persones que van ser a l’aplec d’ahir, davant el Pi de les Tres Branques amb nombroses estelades // Autor: Casal Panxo (via Twitter – @casalpanxo)

X