Èxit de la 8a Escola d’Emprenedors amb un canvi de format “ajustat a l’alumne”

La 8a Escola d’Emprenedors al Berguedà baixa persianes després de dues setmanes en què diversos experts en emprenedoria i disciplines que s’hi relacionen han transmès els seus coneixements a una vintena d’alumnes. Es tracta d’una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà que vol fomentar les actituds emprenedores i millorar les competències i habilitats per impulsar una idea o un projecte.Escola Emprenedors 2016. Cloenda (4)

En aquesta vuitena edició, els alumnes han pogut treballar sobre el procés d’emprendre una activitat empresarial, des del naixement d’una petita intuïció fins a la concepció i materialització de l’empresa i el seu acompanyament durant els primers anys de vida.

Les sessions de formació es van fer al centre que l’Agència té al carrer Lluís Millet, a Berga, però l’acte de cloenda es va celebrar al restaurant Emphasis, a Casserres. S’hi van aplegar els alumnes, alguns dels seus professors i diverses autoritats com per exemple el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font. També hi va ser el periodista badaloní Iu Forn, que va ser l’encarregat de fer el discurs de cloenda amb la conferència “La Qualitat de la comunicació a l’empresa i el clickbait”, una xerrada sobre la importància de realitzar una bona comunicació per traslladar un missatge eficaç.

Escola Emprenedors 2016. Cloenda (16)

El Berguedà, punter i pioner en emprenedoria

És el vuitè any consecutiu que el Berguedà acull l’Escola d’Emprenedors. En aquest sentit, Marc Bernadich, responsable d’Emprenedoria de la FUB de Manresa i docent en les vuit edicions de l’Escola, creu que “els berguedans haurien de sentir-se orgullosos de tenir una formació única arreu de Catalunya durant vuit anys com és l’Escola d’Emprenedors”.

Bernadich també ha parlat del canvi de model que ha fet l’Escola en aquest aquesta edició respecte les set anteriors. El professor ha explicat en declaracions a AquíBerguedà.cat que “aquest any vam canviar el format per ajustar-nos més als alumnes. Volíem treballar en dos aspectes: en primer lloc, volíem que els alumnes posessin les comes i els punts a la seva idea de negoci per saber si el seu projecte és viable; i en segon lloc, preteníem conscienciar a l’emprenedor perquè assimilés que el camí que té per davant serà dur. Per això vam incidir en aspectes com l’autoestima, la maduració o l’efecte de les persones tòxiques per un projecte”.

Aquesta iniciativa formativa és una de les múltiples actuacions de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà per fomentar i impulsar l’emprenedoria a la comarca. Actuacions que s’inicien des de l’escola de primària amb el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, però també a secundària amb el projecte Empresa Jove Europea, seguint amb els tallers i seminaris en la generació d’idees i creació d’empreses, o també, amb el Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà.

L’Escola és una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Universitat de Manresa, l’Associació Comarcal d’empresaris del Berguedà, l’Associació Independent de Joves Emprenedors de Catalunya, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i el BBVA.

FOTOS. Els participants a l’Escola d’Emprenedors, durant l’acte de cloenda al restaurant Emphasis de Casserres // ADBerguedà