L’accés a la piscina de Berga serà gratuït aquest dimecres

L’entrada a la piscina durant tot el dia de demà, dimecres 20 de juliol, serà gratuïta. Així ho ha decidit l’equip de govern de l’Ajuntament de Berga, que, tal com va fer l’any passat, no fa pagar el preu de l’entrada com a mesura excepcional amb motiu de l’episodi de calor que es preveu per demà.

D’aquesta manera, des de primera hora del matí de demà i durant tot el dia es podrà accedir gratuïtament a la piscina municipal. L’accés, però, serà limitat a l’aforament de les instal·lacions, motiu pel qual es facilitaran uns tiquets a l’entrada que hauran de ser retornats en sortir per tal de poder tenir un control de les persones que hi ha en cada moment dins les instal·lacions. En total, es disposarà de 700 entrades numerades.

Des del consistori berguedà s’estableix com a criteri que l’accés a la piscina municipal serà gratuït quan el grau de perill per calor sigui ‘alt’ o ‘molt alt’ (taronja o vermell respectivament) a la comarca, segons els avisos emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya que es poden consultar a la web www.meteocat.cat.

Les regidores d’Esports i de Salut, Mònica Garcia i Anna Alsina, fan una crida a la precaució davant l’episodi de calor i reiteren la voluntat de l’Ajuntament en la presa d’aquesta decisió: “Davant la calorada prevista durant el dia de demà, creiem necessari poder facilitar l’accés a tothom a les instal·lacions de la piscina municipal per tal que el preu de l’entrada no sigui un impediment per poder-se refrescar en un espai segur”, diuen.

En la mateixa línia, l’Ajuntament de Berga demana un esforç de cara a evitar actituds imprudents davant el risc d’incendi. També recomana seguir les indicacions de Protecció Civil en cas de calorades per evitar els efectes de l’episodi de calor sobre les persones.