El passeig de la Pau serà el punt central dels actes de l’11 de setembre a Berga

Els catalans que escullin Berga entre els cinc punts de concentració que l’Assemblea Nacional Catalana proposa com a epicentres de mobilització per la diada de l’11 de setembre s’aplegaran al passeig de la Pau. Tal com ha avançat el diari Regio7, l’ANC s’ha decidit per aquesta ubicació, descartant-ne d’altres com el passeig de la Indústria, l’avinguda del Canal Industrial o la plaça del Cim d’Estela, i amb la previsió que Berga aculli entre 20.000 i 50.000 persones al llarg del dia.

Malgrat tot, segons han pogut confirmar fonts de l’ANC a AquiBerguedà.cat, la decisió no es farà oficial fins la setmana que ve, quan l’Assemblea faci una compareixença per explicar-ne més detalls. D’altra banda, des de Berga, el coordinador local Lluís Escriche ha explicat a aquest mitjà que prefereix “no fer declaracions al respecte fins que l’Assemblea convoqui públicament als mitjans per anunciar-ho”.

Berga, Barcelona, Tarragona, Lleida i Salt

Berga és un dels cinc punts en què els catalans es concentraran per la propera diada. L’ANC va triar el municipi com a símbol del manteniment de les tradicions en una ciutat de la Catalunya interior. I és que aquest proper 11 de Setembre s’ha plantejat des del punt de vista que cada població on hi haurà concentracions representarà uns valors específics de Catalunya per mostrar-los al món. A Salt, valors a l’entorn de solidaritat i la immigració. A Lleida, la pagesia i la terra ferma. A Tarragona, el món del treball. I a Barcelona, la capitalitat d’un país.