L’ACA i l’Ajuntament d’Avià es reuniran demà per desencallar la construcció de la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament d’Avià podrien arribar a un acord per construir la depuradora municipal després que la pròpia ACA arxivés el projecte que s’estava dissenyant des del 2010. Segons han confirmat fonts de l’ACA a AquíBerguedà.cat, l’Agència i l’Ajuntament es reuniran demà a Avià “amb la voluntat per part de l’Agència Catalana de l’Aigua de desencallar el projecte i ordenar l’inici de les obres de construcció de la depuradora”.

Avià és l’únic poble de Catalunya amb més de 2.000 habitants que no té depuradora. Des de principis del maig passat, quan l’ACA va tombar el projecte de construcció, els habitants del poble s’han fet sentir per evitar que la situació s’allargui, com a mínim, fins l’any 2017. Sense anar més lluny, a mitjans de juny l’associació Avià Aigües Netes va lliurar al Síndic de Greuges 1.211 signatures de persones que donen suport a la reivindicació per desencallar la construcció de la depuradora del poble.

FOTO: L’aigua de la riera de Coforb rep al pas pel municip d’Avià les aigües residuals de bona part del poble, i així transcorre fins al Llobregat / AUTOR: Xavi Rosiñol