El Molí de la Font de Borredà torna a néixer gràcies a nois i noies d’entre 14 i 16 anys

El segon Camp de Treball de la Fundació Josep Carol de Barcelona, dedicat a la neteja, adequació i millora de tot l’entorn del Molí de la Font de Borredà, va finalitzar divendres passat, 28 de juliol, amb més d’una vintena de participants d’entre 14 i 16 anys i un total de 7 monitors.

En la primera edició, l’any passat, el camp de treball era de caire internacional, de manera que va comptar amb la participació de nois i noies vinguts d’arreu del món. Aquest any, però, el camp ha passat a ser d’àmbit nacional i ha comptat amb participants d’arreu del país.

Tot i el canvi en la procedència dels treballadors, l’objectiu del camp de treball ha estat el mateix que en la primera edició: deixar totalment net l’entorn del Molí de la Font, construït al segle XVIII i situat al peu de la Riera Margansol, en un paratge molt desconegut perquè fins l’any passat estava completament tapat per la vegetació de l’entorn. En aquest sentit, els dos camps de treball han permès redescobrir l’antic molí, de considerables dimensions si es compara amb els altres que hi ha al terme municipal.

Borredà, doncs, ha recuperat un dels seus paratges naturals gràcies a la feina d’aquesta vintena d’adolescents i els seus monitors. No només s’ha netejat l’espai, sinó que també s’hi han construït bancs, papereres i graons amb branques i fustes per tal d’acollir la gent que hi vulgui anar a passejar o passar-hi una estona.

FOTO. Alguns dels participants en el Camp de Treball de la Fundació Josep Carol netejant la zona del Molí de la Font / AUTOR: Joan Roma

X