En marxa un servei adreçat a infants i adolescents víctimes de violència masclista

S’obre un nou servei d’atenció a infants i adolescents al Berguedà. L’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Berguedà ha vist la necessitat d’engegar un servei adreçat a infants i adolescents que estiguin vivint o hagin viscut una situació de violència masclista en el nucli familiar, o bé per aquells que necessitin atenció psicològica, ja sigui perquè no l’han rebut mai o perquè l’han rebut sense concloure el procés de reparació dels danys.

Es tracta d’una iniciativa que fins avui només estava disponible a la Catalunya central des del Servei Intervenció Especialitzada que s’ofereix a Igualada. Malgrat tot, no és un programa obert a tota la ciutadania del Berguedà, sinó que tracta una desena de famílies a les quals s’ha accedit a través del punt d’informació i atenció a les dones del Consell. Segons Noemí Gudayol, una de les tècniques d’igualtat del servei, “no és un projecte que comença des de 0, sinó que és una millora del servei que ja s’oferia a les víctimes de violència masclista des del punt d’informació i atenció a les dones”.

El servei, que de moment s’oferirà des de les oficines del Consell (carrer Barcelona, 49, 3r) va començar aquest juliol amb les primeres preses de contacte amb les famílies que es tractaran, i es consolidarà el setembre amb les primeres intervencions als infants i adolescents per part de la psicòloga especialitzada. Aquestes intervencions consistiran en sessions de teràpia que en principi seran de 6 hores setmanals, però que variaran en funció del cas particular de cada família.

FOTO. Els infants o adolescents que han viscut situacions de violència masclista en l’àmbit familiar presenten conseqüències en el seu desenvolupament bio-psico-social / AUTOR: Flickr

X