La Patum infantil vota per garantir la celebració de la festa el dia 1 de setembre

Patum infantil
Patum infantil

Fer la Patum infantil de la Coronació dijous 1 de setembre no convenç a l’organització de la festa, però s’accepta “pensant única i exclusivament en els nens”. Aquesta és la idea que ha transmès a l’AquíBerguedà el president de la Patum infantil, Sergi Montaner. Tant ell com la resta de membres de l’organització coincideixen en què fer la Patum infantil un dijous complica les coses, ja que per a moltes persones que d’alguna manera hi estan involucrades això implicarà haver de demanar festa a la feina.

L’organització de la Patum infantil considera que el dia ideal perquè se celebri la festa seria diumenge, 4 de setembre, però la comissió Queralt 2016 ja va deixar clar en el seu moment que aquesta opció no es contemplava. La comissió preveu un diumenge ple d’actes, entre els quals el 35è Aplec de Sardanes a la plaça Viladomat i la rebuda de la Mare de Déu de Queralt a la Valldan. Tots ells fan del tot impossible que també s’hi encabeixi la Patum infantil, segons la comissió organitzadora.

La Patum infantil s’adapta però posa condicions

Davant aquesta negativa, la comissió Queralt 2016 va proposar a l’organització de la Patum infantil la idea d’encabir la festa als actes pensats pel dia 1. D’entrada, la proposta no va acabar d’agradar a l’organització però es va decidir seguir lluitant per a la celebració de la Patum infantil amb la voluntat de complaure als nens que fa mesos que l’estan esperant.”Una cosa són els pensaments d’un adult i l’altra, la il·lusió d’un infant”, afirma Guillem Canal, responsable de Comunicació de la Patum Infantil.

L’organització de la Patum infantil acceptarà que la festa extraordinària se celebri el dia 1, sempre i quan es compleixin tres requisits. En primer lloc, que hi hagi un nombre de nens suficient per tirar endavant la Patum. En aquest sentit, l’organització ha obert una enquesta al seu lloc web adreçada als pares i mares dels infants que van participar a la Patum del mes de maig i que, per tant, també haurien de protagonitzar els salts de l’extraordinària.

Segons Guillem Canal, “és un mètode eficaç: sabem que han de votar 98 famílies i l’enquesta no permet que una família voti més d’un cop, excepte quan compta amb més d’un infant vinculat a les comparses”. En aquest sentit, Canal ha explicat que, a hores d’ara, ja han votat 54 famílies, de les quals 53 han votat a favor de la Patum del dia 1 i només una ha votat en contra. Malgrat tot, l’organització ha assegurat que “s’arribarà a les 98 famílies abans de divendres a les 12 del migdia -la data límit per fer l’enquesta-“, ja sigui a través d’internet o bé trucant als domicilis.

Un altre dels requisits és que s’asseguri la disponibilitat dels músics per tocar. Segons Guillem Canal, “si no hi ha músics suficients, s’hauria de posar un CD i aquesta és una solució que no es contempla perquè desprestigiaria la festa”. I finalment, la darrera de les condicions és la preparació d’un pla de seguretat (Ambulància, Bombers, pla de foc, etc.) que permeti celebrar la festa sense problemes. Si alguna de les tres premises no es compleix, la Patum infantil no se celebrarà.

FOTO. Ball de gegants de la Patum infantil del mes de maig / www.patuminfantil.cat