La presidenta de l’Associació de Veïns de la Valldan promet treballar per una Valldan independent

La presidenta de l’Associació de Veïns de la Valldan i regidora a l’oposició a l’Ajuntament de Berga, Maria Antònia Ortega (CiU), encoratja als valldanencs i valldanenques a demanar la independència. Ortega va aprofitar l’acte que encetava la Festa Major de la Valldan per fer un primer pas perquè la Valldan “torni a ser allò que els nostres cors mai han deixat de sentir: que som un poble“.

Maria Antònia Ortega va recordar les paraules del Bisbe de Solsona, que l’any passat va ser el pregoner de la Festa Major i va fer un discurs encoratjant a tots els ciutadans a demanar la seva independència. Ortega va ser clara: “fem-nos nostres les seves paraules. Caminem (si així ho creiem) amb passos ferms i decidits en aquesta direcció”. A més, la presidenta de l’Associació de Veïns va prometre a treballaria en aquesta línia per tal de “poder arribar a l’objectiu proposat”.A la part final del seu discurs, previ al pregó que aquest any va fer el periodista berguedà Xavi Rosiñol, Maria Antònia Ortega va reiterar que “tal com hem demostrat al llarg del temps, som un poble unit que camina amb passos ferms i que, per sobre de tot, vol continuar mantenint les seves arrels“.Relleu en l’Hereu, la Pubilla, el Fadri i la Dama de la Valldan

Minuts abans del discurs de la presidenta de l’Associació de Veïns, la Valldan va presenciar la proclamació dels seus nous representants del pubillatge i el comiat dels que ho han estat durant aquest darrer any. Josep Pla, Laia Coma, Oriol Ortega i Francina Boeta van tancar ahir la seva etapa com a representants en un acte que va barrejar tota mena d’emocions.  Els seus successors són el nou Hereu, Èric Parcerisa; la Pubilla, Aina Pi; el Fadrí, Roger Úbeda; i la Dama, Judit Santacreu.

Tant la proclamació del pubillatge com el pregó de la Festa Major van comptar amb la presència de diverses autoritats. Per part de l’Ajuntament de Berga, hi van ser l’alcaldessa, Montse Venturós, i els regidors, Ramon Minoves, Francesc Xavier Francàs, Ermínia Altarriba i Jordi Pujals. Pel que fa als membres del Foment de les Tradicions Catalanes, el president, Antoni Pérez, i el delegat a la Catalunya central, Josep Purtí, no s’ho van perdre. De fet, Pérez va aprofitar la proclamació dels nous representants valldanencs per anunciar que l’elecció dels títols nacionals d’aquest any se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre a Puig-reig. Per tant, l’Hereu i la Pubilla de Catalunya 2016, entre d’altres, es donaran a conèixer al Berguedà.

Galeria de fotos de la proclamació del pubillatge valldanenc 2016 (Autora: Divina López)

DSC00036 (Medium) DSC00037 (Medium) DSC00038 (Medium) DSC00039 (Medium) DSC00040 (Medium) DSC00043 (Medium) DSC00068 (Medium) DSC00069 (Medium) DSC00111 (Medium) DSC00113 (Medium) DSC00117 (Medium) DSC00120 (Medium) DSC00156 (Medium) DSC00170 (Medium) DSC00181 (Medium)

 

FOTO DE PORTADA. Maria Antònia Ortega durant el seu parlament, amb els nous representants del pubillatge valldanenc al costat / FOTO: Divina López

X