Els Castellers de Berga rememoren el seu primer castell en una diada tranquil·la a Borredà

Els Castellers de Berga van actuar ahir, diumenge, a la plaça Major de Borredà en la primera actuació després del viatge a Grècia. Borredà sempre ha estat especial per a la colla berguedana ja que va ser on hi va descarregar el primer castell: un 4 de 6, el maig del 2012.

Ahir, diada plàcida pels Castellers de Berga, que van aprofitar per fer estrenes i rotacions als troncs. Acompanyats pels Margeners de Guissona, els berguedans van descarregar sense problemes un 3 de 6 amb agulla, un 3 de 7 i un 4 de 6 amb agulla. Tot plegat, sota l’imponent campanar de Borredà i enmig de la Festa Major del poble.

Fins l’11 de setembre

La següent actuació dels Castellers de Berga no serà fins l’11 de setembre, per la Diada de Catalunya que aquest any tindrà Berga com un dels principals punts de mobilització. Per tant, la colla estarà ben bé tres setmanes sense actuar, però sí que seguirà assajant al Cinema Catalunya. En aquests 20 dies, la colla espera anar recuperant el gruix de camises que permetin encarar els objectius d’aquest tram final de la temporada.

Un cop reprenguin les actuacions, l’11 de setembre, els Castellers de Berga afrontaran dos mesos plens de trobades, fins a Tots Sants, que serviran per tancar la temporada castellera.

X