Els membres del Taller Coloma fan cremar els primers fuets de la Patum del Centenari

La Patum del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt ha començat aquest vespre amb els Quatre Fuets a la plaça Viladomat de Berga. Tal com passa en cada Patum de Corpus, les maces comproven que els fuets peten com cal l’últim diumenge abans de l’inici dels passacarrers.

Avui, però, han estat uns Quatre Fuets especials. Els encarregats de fer ballar les maces han estat els membres del Taller Coloma, un servei que té com a finalitat atendre i donar feina a persones amb disminució psíquica, que estan en edat laboral i que resideixen al Berguedà.

Han estat quatre salts de quatre maces, de manera que han petat setze fuets. Un salt excepcional i inèdit que ha omplert d’il·lusió als membres del Taller Coloma que han tingut l’oportunitat de poder fer ballar les maces. La Patum del Centenari, doncs, comença mostrant la seva vessant més social.

FOTO. Dos dels membres del Taller Coloma que han tingut l’oportunitat de fer cremar els primers fuets de la Patum extraordinària / AUTOR: Marc Canturri

X