La Patum infantil respon tant si s’escau per Corpus com si no

La plaça de Sant Pere de Berga s’ha omplert aquesta tarda de nens i nenes disposats a gaudir de dos salts de Patum. No és Corpus, és el primer dijous laborable del mes de setembre. Però això no ha fet enrere ni als nens, ni als pares ni als organitzadors de la festa, que han dibuixat un escenari calcat al d’un divendres de Corpus a la plaça de Sant Pere.

L’associació de la Patum infantil preferia fer la festa extraordinària el proper diumenge a la tarda. La idea de fer-la avui, un dijous laborable de principis de setembre, no acabava de convèncer a l’organització perquè teòricament obligava a demanar festa a moltes de les persones involucrades directa o indirectament en la festa. Per això, la decisió de fer o no Patum pel Centenari es va sotmetre a votació entre les famílies dels patumaires que avui salten a la plaça. Calia assegurar que hi hauria nens i nenes per saltar, però també músics i serveis d’emergència.

Totes tres parts van respondre amb un ‘sí’ a la Patum infantil i avui ha quedat demostrat el perquè. Un escenari ple com si fos Corpus, amb nens i nenes que han rebut un premi extraordinari: saltar un cop més al mig de la plaça, després de fer-ho ja el mes de maig passat. Tots ells pagaven amb la cara: il·lusió, emoció i ganes de tornar a ser el centre d’atenció enmig d’una plaça que ha començat parcialment plena, però que s’ha anat omplint a mesura que avançava el primer dels dos salts extraordinaris.

FOTO. Ball de gegants de la Patum extraordinària en motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt / AUTOR: Marc Canturri

X