Centenars de berguedans tornen la Mare de Déu a Queralt en una gala memorable

La Mare de Déu de Queralt ja torna a ser al seu cambril. Després de 12 dies lluny del santuari en motiu dels actes del Centenari de la Cornonació, la Verge ha tornat a casa i ho ha fet a mans de centenars de berguedans que s’han llevat ben d’hora per no perdre’s ni un instant de l’ascensió de la imatge a Queralt.

La pujada al santuari s’ha fet a peu i amb relleus cada 40 metres. El mecanisme ha funcionat sense problemes i amb agilitat i la Mare de Déu ha seguit el recorregut previst amb normalitat. El seguici només s’ha interromput en comptades ocasions, ja sigui per descansar o bé per aprofitar per deixar passar els autobusos amunt i avall.

La Verge ha arribat als peus del santuari abans de les 11 del matí, de manera que encara quedava una hora llarga perquè comencés la missa de la gala. Durant aquesta estona, la plaça del santuari s’ha anat omplint i l’església encara més. Quan la Verge ha arribat a dalt, el santuari, ple a vessar, ha esclatat en aplaudiments.

Xavier Novell: “Molts giren la mirada cap als berguedans i els tenen enveja”

Entre els queraltins que esperaven la Mare de bisbeDéu al santuari, hi havia el bisbe de Solsona, Xavier Novell, que més tard ha oficiat la missa. Novell ha parlat dels berguedans com “fills d’un estat que avui potser no pot competir en progrés i magnitud amb d’altres grans capitals d’aquest país, però teniu una tradició, una història i unes arrels cristianes que us omplen d’orgull i fan que molts girin la mirada cap a vosaltres i, inconfessadament, us tinguem enveja“.

La missa del bisbe ha comptat amb la presència de tota mena d’autoritats locals, però també d’autonòmiques. La consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, han segut al costat d’alguns noms importants en el panorama polític comarcal com el de David Font, president del Consell Comarcal, o el d’Antoni Biarnés, cap de l’oposició a l’Ajuntament de Berga amb Convergència.

autoritats-queralt2016

Després de missa, Neus Munté ha reconegut haver gaudit molt de la gala. “Des del Govern hem volgut acompanyar uns actes tan sentits i viscuts com són els del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu”, ha dit.

La consellera també ha aprofitat per parlar de la Diada de l’11 de setembre, que tindrà Berga com un dels cinc punts de mobilització el proper diumenge. Munté està “convençuda que serà un èxit, gràcies al civisme i l’esperit democràtic de persones de diferents orígens i probablement d’ideologies diverses però amb un objectiu en comú, que és la independència de Catalunya”.

FOTOS. La pujada de la Verge acompanyada dels berguedans, el bisbe Novell mirant a l’altar, i les autoritats assegudes al santuari / AUTOR: Marc Canturri

X