Berga s’omple de dalt a baix des de mig matí per la Diada de l’11 de setembre

L’arribada escalonada que volia propiciar l’organització de la mobilització a Berga ha estat un èxit. Els catalans han començat a arribar a Berga des de primera hora del matí i la ciutat s’ha anat omplint a mesura que el migdia s’acostava.

Tot i que pràcticament tots els carrers de Berga han estat transitats durant el matí, els grans punts de concentració han estat el passeig de la Pau, el passeig de la Indústria i el carrer Major. En aquest sentit, val a dir que els carrers estrets de Berga són molt diferents a les grans avingudes que els manifestants s’acostumaven a trobar cada 11 de setembre a Barcelona. Per això, ha costat relativament poc que els carrers quedessin atapeïts de samarretes blanques, estelades i cultura.

Cara i creu per als botiguers de Berga

Des de primera hora, doncs, ha quedat clar que la quantitat de persones que trepitjaran Berga avui no té res a veure amb la xifra que es registra per Patum. L’Ajuntament n’era conscient i ha demanat a tots els botiguers dels punts clau de la ciutat que oferissin refrigeri en la mesura que poguessin.

En general, els comerciants del passeig de la Indústria, el carrer Major i el passeig de la Pau han tingut un bon matí pel que fa a les vendes. Malgrat tot, no han corregut la mateixa sort els botiguers de zones com el carrer del Roser, que pràcticament no han fet ingressos. “Estem contents perquè tenir la botiga oberta dóna vida al poble, però la gent no compra res. Passen de llarg perquè, o es porten el seu entrepà o compren més endavant, quan arriben al centre”, explicaven.

FOTO. Carrer Major de Berga aquest migdia / AUTOR: Marc Canturri

X