David Font vol liderar el Partit Demòcrata Català a la Catalunya central

David Font es perfila com el nou líder del Partit Demòcrata Català (PDC) a la Catalunya central. El nou grup polític celebrarà eleccions el 30 de setembre i l’1 d’octubre a tot el país per escollir els seus líders territorials. Si no hi ha sorpreses, la de Font serà l’única candidatura a la Catalunya central, de manera que les eleccions haurien de servir per ratificar-la. Si això passa, Font serà el sucessor de Juli Gendrau en el càrrec.

L’alcalde de Gironella i president del Consell Comarcal del Berguedà encapçala una llista que conformen 11 membres més d’arreu de la Catalunya central. La voluntat de Font és “liderar la vegueria els propers quatre anys amb una candidatura transversal i territorialment equilibrada que es marca com a objectius enfortir i fer créixer el partit en aquestes comarques, on històricament ha tingut una gran base i alhora un gran suport electoral”.

La candidatura ja ha estat validada pel comitè organitzador del procés electoral i la formen els següents polítics de la Catalunya central:

 

david-fontDavid Font i Simon – 36 anys. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses. Empleat de banca en excedència. Alcalde de Gironella des del 2010 i president del Consell Comarcal del Berguedà des del 2015. Vinculat a la JNC del 2000 al 2010, sent-ne els 2 últims anys el vicepresident. I vinculat al CDC des del 2003, havent estat president de CDC del 2012 a l’actualitat.

 

anna-guixaAnna Guixà i Fisas – 31 anys. Mare de 3 fills. Llicenciada en Comunicació Audiovisual, i màsters en Comunicació Empresarial i en Consellers d’Empresa Familiar. Empresària del sector de la comunicació. Alcaldessa de Sant Quirze Safaja i vicepresidenta 1a del Consell Comarcal del Moianès. Membre de la junta de l’Associació Excursionista de Castellterçol.

 

joan-torres

Joan Torres i Perez – 48 anys. Pare de 2 fills. Cap del servei d’admissions d’Althaia. Alcalde de Sant Vicenç de Castellet des del 2011. Molt vinculat a les entitats del municipi

 

 

 

antoni-massegu

Antoni Massegú i Calveras – 42 anys. Casat i pare de 3 fills. Llicenciat en matemàtiques. Professor de secundària des del 1998, on ha exercit entre altres de director de l’institut Cal Gravat de Manresa del 2008 al febrer del 2016. Actual director dels serveis territorials d’ensenyament a la Catalunya Central.

 

albert-costaAlbert Costa i Fernández – 40 anys. Casat i pare de 2 fills. Estudis en Dret. Treballador en una empresa privada vinculada al sector agroalimentari. Vinculat al món de l’esport, tant de la vessant de jugador com d’entrenador. Vinculat a CDC Vic i Osona.

 

 

merce-casalsMercè Casals i Martínez – 49 anys. Casada i mare de 3 fills. Graduada en Gestió de l’empresa i cursant un màster universitari en Responsabilitat Social Corporativa. Regidora de Serveis Socials, Cultura, Salut i Veïnatge de Pineda a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages del 2007-2011. Des del 2011, cap de l’oposició al mateix consistori.

 

nuria-creusNúria Creus i Rodoreda – 26 anys. Llicenciada en Dret. Opositora a judicatura. Militant de la JNC des del 2012. Ex cap local de la JNC Navarcles. Membre del Comitè d’Arbitratge Mediació i Disciplina de la JNC. Membre de la llista de CiU Navarcles a les passades eleccions municipals i membre del Comitè Local.

 

joan-vergesJoan Vergés i Esquena – 57 anys. Pare de 6 fills. Vigatà. Vinculat de molt jove al sector agrari i ramader per tradició familiar, professor i director de l’escola Familiar Agrària Quintanes del 1979 fins el 2000,  director i gerent de diverses fundacions. Actualment, assessor al Departament de Presidència i president de CDC Osona des de l’any 2012.

 

jordi-serracantaJordi Serracanta i Espinalt – 40 anys. Casat i pare de 3 fills. Diplomat en Gestió i Administració Pública, i postgrau en Gestió i Direcció d’Instal·lacions Esportives. Cap d’administració del Complex Piscines Municipals del 2000 al 2011. Regidor a l’Ajuntament de Manresa des del 2011. Actual regidor delegat de les àrees de Qualitat Urbana i Serveis i d’Esports i president local de CDC a Manresa.

 

fxavier-francasFrancesc Xavier Francàs i Bartes – 58 anys. Casat i pare de 2 fills. Empleat de banca jubilat. Vinculat a CDC des dels seus inicis, sobretot en la creació dels Consells de Muntanya. Actualment, regidor a l’Ajuntament de Berga i vicepresident 1r del Consell Comarcal del Berguedà.

 

 

rosa-rieraRosa Riera i Montserrat – Ha estat regidora de l’Ajuntament de Manresa del 1991 al 2011 i també al Consell Comarcal. fins fa 1 any, responsable sociosanitària de la Regió Sanitària Catalunya Central. Actualment, presidenta de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès.

 

 

anna-seijasAnna Seijas i Vila – 31 anys. Llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques. Postgrau en Gestió Gerencial Local. Ha exercit com a advocada en alguns bufets en l’especialitat en dret administratiu i local del 2008 al 2011, i també amb l’Associació Catalana de Municipis als serveis jurídics. Des del 2011, gerent del Comarcal d’Osona. Vinculada a la JNC del 2008 al 2014, sent vicepresidenta d’Acció Interna.

 

FOTO. David Font, en un parlament a Gironella.