Berga, Cultura

Els Castellers de Berga fan l’última actuació abans del Concurs de Castells sense problemes

Els Castellers de Berga fan l’última actuació abans del Concurs de Castells sense problemes

Aquest cap de setmana els Castellers de Berga han fet l’última actuació abans de l’esperat Concurs de Castells del proper dissabte, 1 d’octubre. Va ser ahir, diumenge, a l’església de Santpedor en el marc de la Fira de Sant Miquel del municipi bagenc, juntament amb els Picapolls de la Gavarresa i els Castellers de Santpedor, les altres dues colles de la Catalunya central.

L’actuació va ser pensant en les construccions que realitzaran en el Concurs de Castells. La colla berguedana va descarregar sense problemes el 2 de 6, el 3 de 7, el 4 de 7, dos pilars de 4 i un pilar de 5 que va tancar la diada. També cal destacar l’actuació dels amfitrions, els Castellers de Santpedor, que van descarregar els seus castells límit.

A punt per una cita històrica

Els Castellers de Berga encaren, ara sí, una setmana històrica. Per primera vegada en quatre anys de vida han entrat per mèrits propis al Concurs de Castells com una de les 30 millors colles castelleres del país. Actuaran amb 17 colles més (de la 13a a la 30a) a la Tarraco Arena Plaça, de Tarragona, en una oportunitat d’or per crear sinèrgies amb altres grans colles d’arreu de Catalunya.

Els Castellers ja fa dies que han engegat motors per intentar arrossegar el màxim de berguedans possibles cap a Tarragona. D’entrada han impulsat la campanya Ja som dins. Demà, dimarts, fan el penúltim assaig abans del concurs, i divendres han carregat d’al·licients l’últim assaig per aconseguir que sigui el més multitudinari de tots, a les 20.30h. Un cop hagi finalitzat l’assaig, organitzen la Festa de la Cervesa en col·laboració amb el bar El Cóm. A més, hi haurà sopar per a tothom amb la particularitat que per aquells que hi vagin per primer cop serà gratuït.

castellersberga

De cara a dissabte, els Castellers de Berga ofereixen autocars gratuïts per a totes aquelles persones disposades a acompanyar-los. A més, la colla castellera regalarà una samarreta i el sopar de dissabte, 1 d’octubre, a tots els que s’animin a desplaçar-se en autocar fins al concurs.

FOTO. Els Castellers de Berga, carregant un castell a Santpedor / AUTORA: Ainoa Morales

Castellers de Berga Castellers de Santpedor Concurs de Castells Picapolls de la Gavarresa

Estic amb tu

Comentaris