L’Ajuntament de Berga multa els anarquistes per voler canviar el nom d’un carrer de la ciutat

L’Ajuntament de Berga ha multat l’Ateneu Columna Terra i Llibertat amb 750.01 euros per voler canviar el nom del carrer Mossèn Huch pel de Marcel·lí Massana. El passat 21 de maig els anarquistes van col·locar una placa amb el nou nom del carrer sobre la de Mossèn Huch, que va ser tapada amb un mocador amb els colors del moviment.

Tal com explica la multa que el grup anarquista ha facilitat als mitjans de comunicació, els agents de policia que es van desplaçar al lloc dels fets en el moment de la col·locació de la placa “varen advertir als interessats que la modificació de la senyalització existent constituïa una falta administrativa“. Malgrat tot, l’acció no es va aturar en cap moment i la placa va ser col·locada al lloc desitjat pels anarquistes.mossen-huch1

Ara, l’Ajuntament ha fet arribar la multa als anarquistes, que han quedat sorpresos. “Vam ser ingenus si mai vam arribar a pensar que l’actual equip de govern podria ser més sensible pel que fa a la memòria històrica”, lamenten en el seu comunicat. L’Ateneu ha parlat de la CUP, el partit que governa a la ciutat, com “els que s’anomenen anticapitalistes però segueixen els passos dels seus antecessos”. En aquest sentit, consideren que “la CUP utilitza la multa com a eina dissuasiva, de càstig ideològic i econòmic i l’ordenança de civisme”, tal com han fet els darrers equips de govern de l’Ajuntament de Berga.

El consistori, per la seva banda, recorda en el document de la multa que “cap persona pot executar aquests treballs o qualsevol altre que comportin una modificació de la via pública o el seu mobiliari sense permís exprés o encàrrec de l’Administració“.

FOTOS. Carrer Mossèn Huch de Berga / AUTOR: Marc Canturri