Venturós: “Ja estem acostumades al tarannà de l’Estat espanyol a l’hora de resoldre casos com aquest”

Avui, a les 11 del matí, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, estava citada a comparèixer al Jutjat d’Instrucció número 1 de la ciutat. Venturós havia de declarar com a investigada per delicte electoral per mantenir l’estelada penjada al balcó de l’Ajuntament de Berga en les eleccions autonòmiques i generals de l’any 2015.

Tal com va fer el 5 d’abril, l’alcaldessa berguedana s’ha tornat a negar a comparèixer davant el jutge perquè considera que “no és la via“. Venturós considera que “el cas s’ha de resoldre davant un contenciós polític i no pas judicial”, segons ha pogut explicar a l’AquíBerguedà.cat aquest migdia.

La posició de l’alcaldessa de Berga no ha canviat en absolut des del 5 d’abril i no canviarà: “M’hi negaré tants cops com calgui”, ha dit. Entén que l’Estat espanyol “vol fer callar tot un seguit de persones decidides a aconseguir la llibertat del poble català i que defensen el dret a l’autodeterminació“. Malgrat tot, Venturós ha assegurat que “ja estem acostumats i acostumades al tarannà de l’Estat espanyol a l’hora de resoldre casos com aquest”.

Crida al Govern de la Generalitat perquè es posicioni

Montse Venturós és conscient que la possibilitat de ser inhabilitada com a alcaldessa de Berga existeix, si segueix per la via de la desobediència. Malgrat tot, considera que “el suport popular i les mobilitzacions de Catalunya en contra d’aquest tipus d’atacs ha de ser suficient per evitar-ho”.

Una altra possibilitat és que sigui obligada a anar a declarar fins al punt que les forces de seguretat podrien anar-la a buscar per assegurar la seva compareixença davant el jutge. En aquest cas, Venturós ja ha deixat clar que farà “el possible per evitar declarar perquè forma part de la praxis política defensada”. En la mateixa línia, l’alcaldessa de Berga creu que “hi ha d’haver un posicionament per part del Govern de la Generalitat per tal d’evitar que les forces policials catalanes siguin les encarregades d’aplicar les ordres de les forces de seguretat de l’Estat espanyol“.

X