Els Castellers de Berga somien en descarregar el 4 de 8 aquest cap de setmana a Berga

No en tenen prou. El 2 de 7 descarregat diumenge passat a Guardiola de Berguedà ha estat una dosi de tranquil·litat i optimisme pels Castellers de Berga, que encara volen anar més enllà aquest dissabte a la plaça Viladomat de Berga. La colla berguedana actua a casa, en la penúltima diada de la temporada, i vol descarregar el 4 de 8 que ja van carregar al Concurs de Castells de Tarragona.4de8-castellers-de-berga

“Anirem a per ell”, ha assegurat el cap de colla dels Castellers de Berga, Joan Farguell ‘Txuki”, en declaracions a l’AquíBerguedà.cat. Segons explica, la colla fa molt temps que prepara aquesta construcció i té “moltes ganes d’aconseguir un repte que seria un èxit total“. En aquest sentit, Farguell, ha recordat que “hi ha colles que fa 15 anys que assagen el 4 de 8 i encara no l’han aconseguit carregar”.

El repte és majúscul i la seva consecució depèn de múltiples factors com l’equilibri, que s’alci ben quadrat i, sobretot, que no hi hagi un excés de nerviosisme entre els castellers del tronc. “Hi havia molts nervis, i és normal. Cadascú sap els nervis que té però la clau és ser capaç de canalitzar-los i concentrar-se en fer bé la feina”, diu Farguell.

El 2 de 7 descarregat Guardiola, clau per afrontar el repte

Joan Farguell ha reconegut que descarregar el 2 de 7 a Guardiola de Berguedà ha estat una fita molt important a l’hora de preparar la diada d’aquest dissabte a Berga. “Tenim mitja feina feta. Ara tenim la oportunitat de consolidar el 2 de 7 i d’aconseguir el repte del 4 de 8. Hi ha menys pressió“, assegura.

Els Castellers de Berga afronten una diada molt igualada. Els acompanyaran els Tirallongues de Manresa i la Colla Jove de Barcelona, dues colles que, “si fa no fa, estan al mateix nivell que nosaltres”, ha indicat Farguell. La diada començarà dissabte a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Viladomat, però la colla berguedana ja n’ha començat a fer difusió amb un vídeo promocional fet per tal d’omplir la plaça de gom a gom.

FOTOS. El cap de colla dels Castellers de Berga, Joan Farguell “Txuki”, al Concurs de Castells de Tarragona | El 4 de 8 carregat a Tarragona / AUTOR: Aleix Camprubí