L’Ajuntament de Berga surt al carrer per fer ressonar l’oposició a la violència cap a les dones

La plaça de Sant Pere ha acollit aquest matí una concentració en motiu del Dia Internacional Contra de la Violència envers les Dones. A diferència d’altres anys, l’Ajuntament ha volgut “anar més enllà” i no només s’ha limitat a penjar el manifest d’oposició a la violència masclista, sinó que també ha convocat una mobilització per treure la problemàtica al carrer i “demostrar la unió del consistori en aquest tema”, tal com ha explicat la regidora Anna Alsina en l’acte.

Alsina ha recordat que “la concentració és un acte purament simbòlic i que els manifestos no serveixen de res si no van més enllà”. En aquest sentit, la regidora berguedana ha incidit en la necessitat de “fer una tasca diària contra la violència que patim les dones”. Segons ha dit, “el compromís ha de ser tots i totes, des de l’empoderament per part de les dones fins la lluita i la conscienciació per part dels homes“.

“Encara queda molta feina per fer”

El manifest que s’ha llegit davant el consistori s’ha construït a partir d’un argument bàsic: “Encara queda molta feina per fer“. En aquest sentit, el discurs ha advertit que la tasca pendent “no només ha de ser de les institucions, sinó de la societat en general“.

Tot i que, com diu el manifest, “el rebuig social no ha parat de créixer“, l’Ajuntament de Berga troba a faltar un punt de contundència a l’hora de rebutjar violències com la de tipus sexual. Per això, de cara al futur, el consistori considera que convé construir models culturals i xarxes de solidaritat entre les dones, i és necessari “conscienciar als homes del fet que les dones no som objectes sexuals“.

FOTO. Concentració a la plaça de Sant Pere en motiu del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones / AUTOR: Marc Canturri