Wanagig i Entre Rivals guanyen el Concurs d’Idees Emprenedores 2016

L’Hotel Ciutat de Berga ha estat aquest divendres al vespre l’escenari del lliurament de premis de la cinquena edició del Concurs d’Idees Emprenedores 2016. En concret, el jurat ha premiat els tres millors projectes d0entre una llista d’11 candidats, la millor idea d’una llista de sis i dues mencions que han entrat per sorpresa en l’ordre del dia i que han estat possibles gràcies a un finançament extra per part dels col·laboradors.

Els grans guanyadors del vespre han estat Wanagig, en categoria de projecte, i Entre Rivals, en categoria d’idea. Pel que fa als projectes, OnVaig.cat, de Laia Andreu, ha obtingut el segon premi, mentre que Influence Factor, de Joan Fígols i Jordi Pujals, ha estat tercer. Les dues mencions extraordinàries han anat a parar als projectes WeDecide, de Marc Serra i Ignasi Serra, i Sense Barreres, de Josep Maria Rossinyol i Jaume Mora.

Wanagig, un dinamitzador del panorama musical

El projecte guanyador del concurs, Wanagig, és un iniciativa de David Sais, Carme Rota, Carles Fíguls i Lluís Badal. Proposen una plataforma que serveixi com a espai de connexió entre músics i promotors amb l’objectiu de multiplicar el volum de negoci i incentivar un canvi en la manera de treballar i establir connexions d’un sector que s’ha mantingut força hermètic en les darreres dècades. Wanagig crea feina i oportunitats i dóna a músics i promotors una quantitat d’informació que mai fins ara havien tingut a l’abast.

Sais, Fíguls, Rota i Badal han obtingut el premi gros de l’edició, valorat en 6.100 euros: 1.000 en metàl·lic que se sumen a un pack de serveis per consolidar el projecte valorat amb 5.100 euros).

wanagig-concurs-emprenedors

David Sais i la resta de promotors de Wanagig, després de rebre el premi / AUTORA. Divina López

Entre Rivals, l’altaveu de l’esport a la comarca

Pel que fa a la categoria d’idees, el portal web informatiu Entre Rivals, que funciona com a secció d’esports de l’AquíBerguedà.cat, ha estat reconegut per la seva capacitat d’adaptar continguts, pel treball en equip i per la seva mirada al futur. Entre Rivals és un projecte que va néixer el setembre del 2015 en format radiofònic, emetent un programa a Ràdio Berga cada diumenge. Aquesta temporada, però, i en vista de la precària situació de l’emissora municipal, Entre Rivals va decidir fer el salt al món digital i bolcar-se de ple en EntreRivals.cat, el primer portal d’informació purament esportiu que neix al Berguedà.

El promotor de la idea és Marc Canturri, periodista d’aquesta casa, que rep 300 euros i un pack de serveis valorat en 1.200 que vol servir per donar una empenta a la idea i, així, consolidar-la com un projecte viable i rendible.

entre-rivals-concurs

Marc Canturri, després de rebre el premi / AUTORA: Divina López

El Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà és un projecte promogut per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i patrocinat per la Fundació l’Obra Social “la Caixa”, amb la col·laboració d’entitats, empreses i gestories del territori que doten de serveis i valor a les distincions del concurs, i el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

 

FOTO. Foto de família de totes les candidatures que es s’han presentat a l’edició d’aquest any del Concurs d’Emprenedors / AUTOR: Jaume Fígols