La periodista berguedana Dolors Clotet, guardonada per un reportatge sobre la Baells

La periodista berguedana Dolors Clotet, del diari Regió 7, s’ha endut un dels accèssits de la tercera edició del Premi Periodístic ATLL de l’Aigua per un reportatge sobre els 40 anys de la construcció de la presa de la Baells.

El jurat ha destacat del reportatge de Dolors Clotet l’aportació de testimonis que van estar presents a l’inici de les obres, les fotografies històriques que ens remunten al 1976 i un gran equilibri de fonts i testimonis que enriqueixen la notícia. També ha posat en valor que es tracta d’un reportatge molt contextualitzat en el temps, amb excel·lents fonts documentals, referències històriques i cròniques periodístiques de l’època. A més, les fotografies de qualitat i la infografia apropiada han estat determinants pel jurat a l’hora de premiar el treball de Clotet.

La pròpia periodista ha admès estar “molt contenta” pel reconeixement i ha parlat del premi com un “estímul” i un “goig“. Segons ha dit, “treballo en un sector molt precaritzat on no és gens habitual que et reconeguin la feina que fas”.

Efecte Papallona, guanyador del certamen

A banda del reportatge de la periodista berguedana, l’edició d’enguany del Premi Periodístic ATLL de l’Aigua ha escollit el programa ‘Efecte Papallona de Catalunya Informació com el guanyador del certamen per la sèrie de reportatges que ha emès sobre elements innovadors en el camp del cicle integral de l’aigua.

D’altra banda, els altres dos periodistes que, com Dolors Clotet, han estat premiats amb l’accèssit han estat Antonio Cerillo i Mario Martín. El primer, per un reportatge publicat a La Vanguardia sobre la vulnerabilitat d’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona. Martín, per la seva banda, per un article del diari Ara sobre les mesures per adaptar-se al canvi climàtic dins el vector aigua.

 

FOTO. Dolors Clotet, amb Núria de José, secretària del Col·legi de Periodistes, després de rebre el premi / Cedida

X