El talent musical del Berguedà, temàtica del calendari 2017 del Taller Coloma

12 músics o bandes musicals de la comarca il·lustraran els 12 mesos de l’any. Aquesta és l’aposta del Taller Coloma i l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO) pel calendari de l’any 2017 que presentaran el proper diumenge, 4 de desembre, a les 6 de la tarda (18h), al Pavelló de Suècia de Berga.

Se n’editen 1.200 exemplars i se n’espera vendre prop d’un miler, ja que al voltant de 200 s’acostumen a regalar. En aquest sentit, tot i que l’any passat cada calendari valia 6 euros perquè se’n destinava un a la comisió Queralt 2016, el preu de cada exemplar torna a ser de 5 euros, l’habitual en les altres edicions.

Amb els diners que es recaptin amb la venda de calendaris, l’organització aprofitarà, tal com ha fet sempre, per millorar espais del Taller Coloma. Enguany, han dit, s’optarà per arreglar els lavabos i instal·lar un tendal que protegeixi del sol a la sala polivalent, un espai on els membres del taller passen moltes estones.

Segons ha explicat Fina Canal, la gerent de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, que gestiona el Taller Coloma, el calendari 2017 compta amb “músics coneguts i d’altres que no ho són tan“. En aquest sentit, els impulsors del calendari han volgut deixar clar que “hi ha molts músics al Berguedà i ens n’hem deixat molts perquè era inevitable fer-ho, ja que la comarca és molt prolífera en aquest sentit”.

Pel que fa al disseny i la maquetació del calendari, com cada any, ha anat a càrrec de la berguedana Ermínia Altarriba, que ha optat per utilitzar les fotografies en blanc i negre. “És una idea interessant perquè és una manera de donar continuïtat a les imatges, que són de fotògrafs diferents i, per tant, estan fetes amb càmeres diferents”, ha dit.

 

FOTO. Roda de premsa de presentació del calendari del Taller Coloma / AUTOR: Dani Perona

X