La pel·lícula Pàtria, rodada al Berguedà, s’estrenarà als cinemes el 9 de juny

La pel·lícula Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama tindrà una durada de 103 minuts i es podrà veure a les sales comercials catalanes a partir del 9 de juny. El film, dirigit per Joan Frank Charansonnet i rodat al Berguedà, Bages i Empordà, es troba en un avançat estat de postproducció i serà presentat en diferents festivals internacionals de cinema abans d’arribar a les sales a principis de juny.

A més, a partir del 24 de juny i fins el mes d’octubre, Pàtria iniciarà un viatge per tots els municipis que vulguin acollir-la en forma de passi únic, amb debat i col·loqui posterior amb membres de l’equip que ha fet possible el film. En aquest sentit, a data d’avui, més d’una cinquantena de municipis d’arreu de Catalunya ja han manifestat el seu interès en acollir l’activitat. L’objectiu de la pel·lícula és arribar al màxim de contrades de Catalunya per tal de no oblidar aquells indrets que no disposen d’una sala estable de cinema comercial, com, per exemple, el Berguedà.

patria-2

Boris Ruiz és una de les cares més conegudes de la pel·lícula / Cedida

Surt a la llum una seqüència sencera del film

Les empreses productores de la pel·lícula, Dejavu Films i Capaneida Films, han fet pública una seqüència del llargmetratge amb una carrega simbòlica important que, en una setmana, ja s’acosta a les 30.000 visualitzacions. Es tracta del tram de la pel·lícula que escenifica el compromís del cavaller Otger Cataló i els 9 barons de la fama de foragitar els sarraïns per fundar la nova Pàtria.

Segons explica el director de la pel·lícula, Joan Frank Charansonnet, els minuts de la seqüència avançada estan “carregats de simbolisme i de contingut”. A més, diu, “es poden interpretar com una metàfora del canvi de mentalitat de la societat, una nova visió que té paral·lelismes amb el moment històric actual”.

La seqüència és aquesta:

D’altra banda, l’equip de postproducció ha confirmat la incorporació de la cançó Jocs de guerra, del grup Sangtraït, com un dels temes principals de la banda sonora de la pel·lícula.

Pàtria, un film que narra els orígens de Catalunya

Pàtria narra la llegenda d’Otger Cataló i els orígens de Catalunya. Coincidint amb la reivindicació d’identitat nacional que es viu avui en dia, el film vol refermar aquest sentiment des d’un punt de vista èpic, revisant les llegendes catalanes i donant-los una mirada cinematogràfica pròpia.

Segons la llegenda, Otger Cataló va ser l’únic supervivent cristià en l’escomesa sarraïna que va arribar fins a les valls pirinenques. Tots els altres guerrers cristians havien mort, però ell, malferit i amagat a les muntanyes del Pirineu, va conservar la vida gràcies a la protecció de la seva tenda feta amb pell de cabra i atès pel seu gos llebrer, que li llepava les ferides.

Cataló va refer-se i va fer ressonar la banya de caça per tot el país per tal de convocar els cristians fidels a la terra per tornar a guerrejar contra els invasors de Catalunya. Un total de 9 barons de llocs diferents van respondre a la crida de Cataló i van iniciar la lluita per la reconquesta. El protagonista i els seus homes van assolir victòries rotundes en tots els paratges del país. L’únic que va tornar malferit de la batalla va ser Cataló que, abans de morir, va ordenar que el seu escut portés com a ornat el símbol del gos llebrer.

patria-3

Otger Cataló i la resta de guerrers cristians en la batalla contra els sarraïns / Cedida

X