Revifen els accidents de trànsit provocats per porcs senglars a la carretera de Casserres

La presència de porcs senglars a la carretera que enllaça Casserres i Gironella fa mesos que causa ensurts a molts conductors que hi circulen. Tot i que s’ha viscut uns mesos d’estiu i de primera part de tardor força calmats pel que fa al nombre d’accidents, l’arribada de la temporada de caça ha fet revifar la problemàtica. Segons Jordi Selga, portaveu del grup Tots Sumem per Casserres (CDC), a l’oposició, “tornem a viure una època en què difícilment passem una setmana sense haver de lamentar algun incident“.

La carretera té trams sense tanques i són precisament aquests punts els que aprofiten els animals, sovint desorientats, per creuar la via. El darrer ensurt ha estat aquesta setmana quan una furgoneta va topar amb un senglar de grans dimensions. Després de patir l’accident, els ocupants del vehicle van fer arribar les fotografies al grup de Tots Sumem per Casserres (vegeu final de la notícia) i van recalcar que no hi van haver mals majors perquè anaven en un vehicle gran. “Si haguéssim anat en un turisme, la sort no hagués estat la mateixa”, van explicar.

Des del govern de l’Ajuntament de Casserres (ERC), s’ha intentat pal·liar el problema en els darrers mesos a través de repel·lents i atraients que guiïn la marxa dels animals i, així, evitin que creuin la via. La mesura, però, no ha tingut l’efecte esperat: els porcs no segueixen el recorregut que marquen els atraients perquè els obliga a creuar un pas subterrani i tenen por de fer-ho.

L’oposició demana solucions

Des de Tots Sumem per Casserres, Jordi Selga continua pensant que la solució és tancar tota la carretera. Selga entén que el problema “és econòmic” i que la mesura afectaria els camins rurals que porten a masies, però reitera que està “convençut que és la millor solució”.

A més, el portaveu convergent ha reconegut que troba a faltar “un equip de govern que faci bullir més l’olla en temes com aquest”. Segons diu, “tenim un govern força inoperant que es limita a mantenir contentes a quatre entitats del poble i això ha de canviar”. Per a Selga, el problema dels senglars a la carretera “és recurrent” i convé posar-hi remei “abans que haguem de lamentar danys personals“.

senglar1 senglar2

 

 

FOTOS. El senglar que va ser envestit per una furgoneta, aquesta setmana / Tots Sumem per Casserres (via Facebook)

X