Nou bus cada dilluns a primera hora del matí per reforçar la línia Berga-Navàs-Barcelona

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha reforçat la línia d’autobús que connecta Berga i Barcelona per tal de garantir una oferta de servei suficient els dilluns a primera hora del matí. En concret, s’ha optat per fer un segon bus que surti de Berga a les 3/4 de 7  del matí (6.45h), pari a Navàs a les 7.05h aproximadament i arribi a la Ronda Universitat de Barcelona a les 8:25. La nova expedició entrarà en funcionament el proper dilluns, 12 de desembre, i farà que els usuaris que agafin el bus a Berga a les 6.45h es trobin amb dos autobusos en comptes d’un.

El dilluns és, amb diferència, el dia en què la línia que connecta la Seu d’Urgell, Berga, Navàs i Barcelona va més plena. Molts estudiants i treballadors de l’interior agafen l’autobús a primera hora del matí per ser a la ciutat comtal a les 9 del matí i això fa que, en nombroses ocasions, els usuaris i usuàries que pugen al transport als municipis del nord del Bages tinguin seriosos problemes per trobar seient lliure.

De fet, la mesura del Departament de Territori i Sostenibilitat respon a la denúncia feta a finals de novembre per una de les usuàries del servei. Els batlles i batllesses de la comarca van traslladar-la al conseller Josep Rull, que va ser present en el Consell d’Alcaldes de la setmana passada i es va comprometre a posar-hi remei.

El reforç només serà en el servei de dilluns i la nova expedició farà un recorregut idèntic al de l’altre bus. Es tracta d’una línia semidirecte, ja que només s’atura en alguns municipis. En concret, surt de la Seu d’Urgell a les 5.30h, s’atura a Berga a les 6.45h i arriba a Navàs a les 7.05h per continuar el seu trajecte fins a Barcelona.

X